Logo
Vytlačiť túto stránku

Lenovo predstavilo nové herné železo pre priaznivcov gamingu

Lenovo predstavilo nové herné železo pre priaznivcov gamingu

Štvorica nových počítačov a dvojica herných monitorov pribudla do rodiny herných zariadení Legion. Podľa výskumu Entertainment Software Association je až 64% hráčov tvorených ľuďmi pracujúcimi na plný úväzok, najväčšiu časť pritom tvoria hráči vo veku od 18 do 35 rokov. Lenovo sa na nich chce zamerať elegantnými a kompaktnými hernými počítačmi, ktoré požiadavky z hľadiska ceny i výkonu.

lenovo legion y530 2

Notebooky Legion Y530 a Y730 pokračujú v trende nastolenom ich predchodcami. Zmeny sa dotkli dizajnu, ktorý je teraz menej vyzývavý a hardvérové konfigurácie sa dočkali osvieženia. Pätnásťpalcový Legion Y530 je o čosi tenší ako jeho predchodca, s hrúbkou 24 mm a hmotnosťou okolo 2,3 kg sa dostáva do kategórie tých kompaktnejších notebookov strednej triedy. Konfigurácie začínajú na cenovke 929 EUR a z hľadiska hardvéru je najväčšou zmenou nový čipset a ôsma generácia mobilných procesorov Intel Core. V základnom prevedení Y530 začína s obľúbenou GeForce GTX 1050 a Full HD displejom, ktorého rámik sa v porovnaní s predošlou generáciou výrazne stenčil.

 topka

Luxusnejšie pôsobiaci Legion Y730 je zhotovený z hliníkových materiálov a osadený RGB podsvietením klávesnice i výduchov chladenia. Konfigurácie budú začínať s procesormi Intel Core i5 8. generácie, o grafický výkon sa postará GeForce GTX 1050Ti. Dôležitým prvkom výbavy bude voliteľný 144 Hz panel, dotvárajúci celkový pocit z hrania hier. Telo notebooku má hrúbku len 20 mm. Legion Y730 bude k dispozícii s bezrámčekovým displejom s uhlopriečkou 15,6“ aj 17“, ceny konfigurácii budú začínať s cenami 1519 EUR, resp. 1619 EUR.

Legion T530 Dekstop

Pravoverní hráči stále uprednostňujú desktopy, ktoré dokážu ponúknuť vyšší výkon za nižšiu cenu a širšie možnosti konfigurácie. Aj pre nich má Lenovo čo ponúknuť. Do rodiny herných desktopov pribudol Legion T530, kompaktný tower osadený hardvérom pre stredne náročného hráča. Konfigurácie začínajú na cenách 779 EUR s GeForce GTX 1050 2 GB, odporúčame však siahnuť po 4 GB verzii, alebo rovno po 6 GB GTX 1060. Dizajnovo vydarená skrinka ponúka dvojkomorové chladenie, vďaka čomu môže byť jeho prevádzka tichšia. Nechýba zvuková karta s podporou Dolby Atmos a desktopové Intely poslednej generácie.

lenovo legion C530 2

Dizajnovo zaujímavejšia a hlavne rozmermi menšia je kockatá skrinka modelu C530 Cube s objemom len 19 litrov. Na vrchu skrinky sa nachádza praktická rúčka pre prenášanie, nápaditým riešením je aj priehľadný horný panel so systémom červeného podsvietenia. Základom konfigurácií je Intel Core ôsmej generácie s pamäťou Intel Optane pre zrýchlenie načítavania aj náročných hier. V najvyššej konfigurácii sa nachádza aj GTX 1060 6GB, takže výkonu bude aj v malej skrinke dostatok. Legion C530 Cube bude začínať na cene 949 EUR, dostupná však bude až od októbra.

Legion C530 cube

K desktopom budeme potrebovať aj monitory, samozrejme v dizajne Legion. Dvojica modelov Y25f a Y27f skĺbila zaujímavý vzhľad s modernými technológiami. Menší a lacnejší Legion Y25f ponúka Full HD rozlíšenie na 24,5“ uhlopriečke, panel je vložený v tenkom ráme, takže aj dva monitory vedľa seba budú vyzerať elegantne a bez priveľkej medzery v strede.

Lenovo Legion Y25f

Nechýba filter redukcie modrého svetla, HDMI, DisplayPort vstupy, USB 3.0 hub a integrovaný držiak na slúchadlá. No a keďže sa bavíme o hernom monitore, dnes už povinnou súčasťou výbavy je 144 Hz panel s podporou AMD FreeSync. Legion Y25f navyše začína na skvelej cene, už v týchto dňoch si ho môžete kúpiť za 260 EUR.

Lenovo Legion Y27f

Pre náročnejších hráčov bude zaujímavejší Legion Y27f so 27“ uhlopriečkou a zakrivený panel (R1800) optimalizovaný pre hranie hier. Aj tento panel podporuje AMD FreeSync a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, je postavený na technológii VA s dobrými pozorovacími uhlami, farebným podaním i odozvou.

Dizajn monitora je prispôsobený hernej rade Legion a okrem temnej čiernej farby a vzoru karbónových vlákien na zadnej strane, disponuje Lenovo Y27f tiež funkčnými prvkami, ako je háčik pre slúchadlá, audio jack, pridané kryty pre zadné porty displeja, oranžové LED podsvietenie alebo držiak VESA, ktorý slúži pre zapojenie viacerých monitorov do špeciálneho stojanu. Cena monitora bude rovnako zaujímavá, zadovážiť si ho budete môcť v októbri za 385 EUR.

Zdroj: TS Lenovo

© 2015 PCNews.sk