Logo
Vytlačiť túto stránku

Lenovo uvádza novú značku herných notebookov Legion

Lenovo uvádza novú značku herných notebookov Legion

Notebooky hernej série Y sa už zdá sa celkom dobre dostali do povedomia trhu a Lenovo sa preto snaží tento trend ďalej živiť. Novinkou je tak podznačka Legion, ktorú dostanú špecializované herné počítače Lenovo. Prvým zástupcom je notebook Lenovo Legion Y520, vybavený najnovším hardvérom a pritom slušnou mobilitou. V pätách mu kráča drahší, ale aj výkonnejší súrodenec Legion Y720

Legion sa má stať synonymom produktov, ktoré prinášajú do bežných formátov zariadení ešte vyšší výkon. Celokovový Y520 váži len 2,5 kg a pritom ponúka slušnú hardvérovú výbavu, ktorej základom je procesor Intel siedmej generácie, voliteľne až po modely Core i7. Hry dostane na starosť v spolupráci s GeForce GTX 1050 a až 16 GB DDR4 RAM. V prípade úložiska bude k dispozícii SATA HDD s kapacitou od 500 GB do 2 TB, alebo PCIe SSD s kapacitou od 128 po 512 GB.

Notebook je štandardného 15,6“ formátu ktorý predstavuje akýsi strop pomeru mobility a pohodlia hrania. IPS displej s FullHD rozlíšením dopĺňa dvojica reproduktorov Harman s podporou Dolby Audio Premium, takže je tu celkom dobrý predpoklad na intenzívny zážitok aj pri sledovaní filmov. Klávesnica ponúkne zdvih kláves 1,7 mm a voliteľne aj podsvietenie. Na kraje relatívne veľkého tela sa vmestila bohatá konektorová výbava; dvojica USB 3.0 portov, a po jednom z USB 2.0, USB typu C a HDMI výstupu. Nechýba gigabitový sieťová karta s manažovateľným tokom dát, rýchly Wi-Fi adaptér či čítačka SD kariet.

Notebook Lenovo Legion Y520 bude dostupný v najbližších týždňoch, odporúčaná cena štartuje na cenovke 899 EUR za najnižšiu konfiguráciu s Intel Core i5 7300HQ procesorom, 8 GB RAM, GeForce GTX 1050 a terabajtovým HDD.

Lenovo Legion Y720

Drahším špásom už bude vyšší model Legion Y720. Základné hardvérové parametre sú veľmi podobné, vybrať si však už môžete aj GeForce GTX 1060 no najmä IPS UHD displej. Notebook má certifikát Oculus, takže po pripojení VR setu do HDMI portu si môžete užiť aj čaro virtuálnej reality. V porovnaní s nižším modelom sa zmien dočkalo aj chladenie, ktoré je výkonnejšie, rovnako ako audiosystém, v tomto prípade doplnený aj o subwoofer.

Cena Legion Y720 sa začína na úrovni 1399 EUR za najnižšiu konfiguráciu.

Zdroj: TS Lenovo

© 2015 PCNews.sk