Logo
Vytlačiť túto stránku

Logitech uviedol tretiu generáciu myši MX Master a novú klávesnicu MX Keys

Logitech uviedol tretiu generáciu myši MX Master a novú klávesnicu MX Keys

Séria myší MX Master od Logitech bola vždy špeciálny unikátnym skrolovacím kolieskom, pri ktorom sa dalo vypnúť krokovanie a použiť funkciu zotrvačníka. Fungovalo a funguje to skvele, ľahké a dlho sa krútiace koliesko má svoje čaro a ak si naň raz zvyknete, už nebudete chcieť nič iné. No a tretia generácia myši MX Master má priniesť ešte lepší zážitok a pracovné nasadenie s celkom novým kolieskom MagSpeed.

Spoločnosť Logitech pred pár dňami ohlásila najnovšie prírastky do svojho prémiového radu MX – myš Logitech MX Master 3 a klávesnicu Logitech MX Keys. Obe zariadenia majú samé o sebe špičkové parametre, ich prednosti však vyniknú najmä keď sa použijú spoločne. Myš MX Master 3 ponúka veľmi rýchle a presné rolovanie pomocou úplne nového rolovacieho kolieska MagSpeed. Vďaka jeho elektromagnetickému mechanizmu umožňuje MX Master 3 ticho prechádzať tisíce riadkov v priebehu sekúnd. Klávesnica MX Keys s technológiou Perfect Stroke má klávesy s nízkym profilom a vynikajúcu hmatovú odozvou pre komfortné písanie.

Novinky sú, ako je to už pri sérii Master zvykom, určené pre náročných používateľov, softvérových inžinierov, developerov či dizajnérov, ktorí dokážu oceniť voľnosť a jemný pohyb kolieska rovnako ako presný senzor a výbornú ergonómiu. Podľa Logitech je o MagSpeed myši MX Master 3 najrýchlejšie, najtichšie a najdokonalejšie rolovacie koliesko.

logi mx 3 front

MX Master 3 je bezdrôtová myš so starostlivo vymodelovaným tvarom, vďaka čomu je dostatočne pohodlná aj pre dlhé pracovné dni a znižuje námahu ruky a zápästia. Okrem možností prispôsobenia ponúkaných prostredníctvom Logitech Options sú k dispozícii aj prednastavené profily pre obľúbené softvérové aplikácie. Myš je vybavená presným senzorom Logitech MX Darkfield s rozlíšením 4 000 DPI, ktorý dokáže pracovať na ľubovoľnom povrchu vrátane skla. Batéria vydrží pri plnom nabití až 70 dní a už po trojminútovom rýchlom dobíjaní zvládne celodennú prevádzku.

Pokročilá bezdrôtová klávesnica Logitech MX Keys ponúkne presnú hmatovú odozvu a dokáže spríjemniť písanie i veľmi dlhých textov. Funkcia inteligentného podsvietenia kláves deteguje prítomnosť rúk a automaticky zapína a nastavuje úroveň podsvietenia podľa svetelných podmienok v miestnosti. Vie sa aj vypnúť keď klávesnica nie je v prevádzke, aby sa ušetrila energia batérie a obmedzilo sa rozptyľovanie pozornosti. K verzii Logitech MX Keys Plus je k dispozícii aj mäkká, odolná a odnímateľná opierka rúk, ktorá prináša ešte väčší komfort pri práci.

logi mx 3 mx keys

Obe zariadenia sú kompatibilné s platformami Windows, MacOS a najobľúbenejšími linuxovými distribúciami. Myš i klávesnica podporujú technológiu Logitech Flow pre jednoduché a rýchle prepínanie ovládania medzi troma počítačmi s Windows alebo MacOS súčasne. Medzi počítačmi a operačnými systémami môžete dokonca aj kopírovať a vkladať obsah, obrázky, či dokumenty.

logi mx 3 style

Logitech MX Master 3 a Logitech MX Keys by mali byť k dispozícii na Slovensku v priebehu septembra za odporúčanú maloobchodnú cenu 109 EUR za MX Master 3 a 109 EUR za MX Keys. Dlaňová opierka MX Palm Rest sa predáva samostatne na Logitech.com a Amazon.com za 19 EUR.

Zdroj: TS Logitech

© 2015 PCNews.sk