Menu

My Passport SSD je pokračovateľom obľúbenej série externých diskov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1420 krát
  • Tlač
  • E-mail

S rastúcou veľkosťou multimediálnych súborov, stále kvalitnejších zvukových záznamov v bezstratových formátoch, 4K videom či zálohami celých diskov mobilných zariadení stúpa aj dopyt po rýchlych a kapacitne veľkých diskoch. Týka sa to aj externých diskov, ktoré stále patria medzi najobľúbenejšie médiá pre zálohovanie.

Značka My Passport sa stala pre mnohých synonymom externého disku. Po tie dlhé roky čo je na trhu sa menil dizajn puzdier, kapacita diskov a aj technológia. Nový externý disk tejto značky je postavený práve na NVMe SSD a je určený pre tých, ktorí nie sú potrebujú zvýšiť svoju produktivitu a zároveň bezpečne ukladať dáta na externé zariadenie.

Maximálna dostupná kapacita bude 2 TB, novinka je zatiaľ k dispozícii v 1 TB a 500 GB prevedení. Kompaktné puzdro sa vmestí do dlane ruky, kladie dôraz na dizajn a pôsobí luxusne na pohľad i na dotyk. Vďaka malým rozmerom nebude zaberať veľa miesta v batožine, čím sa stáva ideálnym doplnkom pre cestovateľov. Na výber bude dokonca v štvorici farieb; neodmysliteľnej sivej, modrej, červenej a zlatej. Puzdro dobre chráni vložené SSD, nový My Passport odolá pádu z výšky 1,98 m a ani vibrácie či otrasy mu nerobia problém.

wdmypassportssd lifestyle

Rýchle NVMe SSD ponúka rýchlosť čítania až 1050 MB/s a rýchlosť zápisu až 1000 MB/s. Oproti predošlej generácii s hranatým puzdrom sa tak prenosové rýchlosti zdvojnásobili. Navyše budú vaše dáta chránené 256 bitovým hardvérovým AES šifrovaním. K počítaču či mobilnému zariadeniu disk pripojíte pomocou USB 3.2 Gen. 2 s konektorom  typu C, pribalená je aj redukcia pre USB-A. Súčasťou je aj softvérový balík WD, ktorý umožňuje nastaviť automatické zálohovanie dát na disk alebo cloudové úložiská.

Western Digital ponúka na My Passport SSD obmedzenú päťročnú záruku. Ak sa už tešíte na nový prírastok do vašej výbavy, pripravte sa, že to nebude lacné. Za verziu s kapacitou 500 GB zaplatíte 159 EUR, za terabajtovú verziu si výrobca vypýta 260 EUR.

Zdroj: TS Western Digital

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013