Logo
Vytlačiť túto stránku

Nové kamery pre výbušné prostredie

Nové kamery pre výbušné prostredie

Axis Communications uvádza na trh dve nové PTZ kamery AXIS XP40-Q1785 a AXIS XPT Q6075 určené pre potenciálne vznetlivé prostredie. Kamery majú certifikácie, ktoré zaistia jednak odolnosť voči výbuchu v ich blízkosti, ale tiež aby samy nespôsobili vznietenie. Obe kamery majú puzdro z nerezovej ocele s krytím IP66 a IP67, vďaka čomu sú odolné voči extrémnym poveternostným podmienkam, prachu a vode.

Robustná kamera na otočnej platforme AXIS XP40-Q1785 má puzdro z nerezovej ocele s krytím IP66 a IP67 a vydrží extrémne teploty od -60°C do 60°C. Podporuje elektronickú stabilizáciu obrazu (EIS), ktorá výrazne zlepšuje kvalitu videa v situáciách, kedy je kamera vystavená vibráciám, napríklad pri nárazovom vetre. Stierače zabudované priamo v kamere zabezpečia kvalitné snímky i v snehu a daždi. Robustná výkonná kamera AXIS XPT Q6075 ponúka 40× optický zoom a vynikajúce detaily v rozlíšení 1080p. Technológia Axis Lightfinder 2.0 výborne zachytí snímky s realistickejšími a sýtejšími farbami a zabezpečí ostrejší obraz pohybujúcich sa objektov. Tie je navyše možné aktívne sledovať vďaka funkcii Axis Autotracking 2.

Obe kamery disponujú funkciou Zipstream s podporou formátu H.264, ktorá významne znižuje nároky na šírku pásma a kapacitu úložiska bez toho, aby to malo akýkoľvek vplyv na výslednú obrazovú kvalitu. Obe kamery sa začnú dodávať prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 3. štvrťroku 2020. Viac informácií získate na webových stránkach spoločnosti Axis.

Naposledy zmenenépiatok, 09 október 2020 09:50
© 2015 PCNews.sk