Logo
Vytlačiť túto stránku

Osem smartfónov, ktoré sa oplatí kúpiť v Black Friday

Osem smartfónov, ktoré sa oplatí kúpiť v Black Friday

Black Friday začal v čínskom eshope GearBest.com ešte začiatkom týždňa, no tie najlepšie ponuky si nechal práve na koniec. V širokej akciovej ponuke smartfónov sa nachádza hneď niekoľko zaujímavých kúskov a my sme spomedzi nich vybrali tie najlepšie.

oukitel u7 plus

Začnime hneď skraja, najnižšou cenou. Pekný a ružový smartfón predsa nemusí byť drahý. Za Oukitel U7 Plus v ružovozlatej farbe zaplatíte len 72,44 EUR. Mydielkovité telo so zaoblenými okrajmi a 5,5“ displejom s rozlíšením 1280×720 bodov v sebe ukrýva čipset MediaTek MTK6737 so štvoricou jadier taktovaných na 1,3 GHz, 2 GB RAM a 16 GB úložisko s možnosťou rozšírenia microSD kartou s kapacitou do 32 GB. Čipset plne podporuje všetky naše LTE frekvencie a vo výbave nechýba ani senzor obtlačkov prstov. Fotoaparát s fyzickým rozlíšením 8 MPix interpoluje fotografie na 13 MPix, a keďže je to lacný telefón, vysokú kvalitu fotografií nečakajte. U7 Plus využíva pomerne malý akumulátor s kapacitou 2500 mAh, ktorý však vďaka úspornému čipsetu bez problémov zvládne celý pracovný deň. Cena je však v tomto prípade rozhodujúcim prvkom a je skutočne atraktívna.

umi max

Zaujímavým kúskom s takisto 5,5“ uhlopriečkou a v zlatej farbe je Umi Max za 144,90 EUR, prípadne z európskeho skladu za 159,30 EUR. V kovovom tele je dobre vyvážený mix komponentov na čele s čipsetom Helio P10 s ôsmimi jadrami taktovanými na 1,8 GHz. Procesor má k dispozícii 3 GB RAM a hoci len 16 GB úložisko, ktoré sa však dá rozšíriť microSD kartou s kapacitou až 256 GB. Umi Max funguje na takmer čistom Androide vo  verzii 6.0, fotoaparát je postavený na čipe Panasonic MN34152 s rozlíšením 13 MPix. Akumulátor s kapacitou 4000 mAh vydrží smartfón poháňať do druhého večera, dôležitým prvkom je plná podpora našich LTE sietí. Nevýhodou je pomerne vysoká hmotnosť 185 gramov a na nárazy citlivé sklo chrániace IPS displej s Full HD rozlíšením.

xiaomi redmi 3 pro

Ešte stále dobrým tipom je aj Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Vo verzii s 32 GB pamäťou a 3 GB RAM zaň zaplatíte len 149,43 EUR. Osvedčený smartfón čipsetom Snapdragon 650 so šiestimi jadrami taktovanými na 1,8 GHz a 5,5“ Full HD displejom má vo výbave všetko potrebné, vrátane gyroskopu, snímača obtlačkov prstov, 4000 mAh akumulátora či celkom slušného 16 MPix fotoaparátu s automatickým zaostrovaním s fázovou detekciou.

ulefone metal 1

Nazad do lacnejších vôd sa vrátime s vydareným Ulefone Metal aktuálne za 90 EUR. Srdcom smartfónu je starší čipset MTK6753 od MediaTek. Osem jadier taktovaných na 1,3 GHz je dobrým základom pre každodennú prácu a čip je pritom úsporný a podporuje všetky naše LTE frekvencie. Android vo verzii 6.0 je bez väčších zásahov, k dispozícii má 3 GB operačnej pamäte, vnútorné úložisko s kapacitou 16 GB je možné ďalej rozšíriť o 128 GB microSD kartu. Zadný fotoaparát s čipom IMX149 od Sony ponúka fyzické rozlíšenie 8 MPix, smartfón fotografie dokáže interpolovať do 13 MPix rozlíšenia a v horšom svetle si pomáha dvojtónovou LED. Displej je chránený krycím sklom Gorilla Glass 3, aspoň podľa slov výrobcu a stavia na IPS paneli s rozlíšením 720×1280 bodov. Senzorová i komunikačná výbava je základná a adekvátna tejto triede. Akumulátor s kapacitou 3050 mAh je však pri úspornom procesore dobrým predpokladom pre bezproblémovú výdrž počas náročného pracovného dňa.

xiaomi mi max

Ešte stále pomerne čerstvou novinkou je Xiaomi Mi Max zameraný najmä na záujemcov o väčšie uhlopriečky. Za tento smartfón s Full HD displejom s uhlopriečkou 6,44“ teraz zaplatíte len 209 EUR. Výbava je podobná ako v prípade Note 3 Pro a pozostáva z čipsetu Qualcomm Snapdragon 650, 3 GB RAM a 32 GB úložiska. O to sa budete deliť s Androidom vo verzii 6.0 s nadstavbou MIUI7. Veľké rozmery umožňujú použiť väčší akumulátor, aj keď v tomto prípade by sa nám páčilo možno aj viac ako 4850 mAh. Mi Max však váži 203 gramov, čo vzhľadom na jeho rozmery a hrúbku len 6 mm nie je vôbec zlé. Ešte výhodnejšou ponukou je však Mi Max vo verzii s 2 GB RAM a 16 GB úložiskom za skvelých 143,09 EUR.

redmi 3X 3

Priaznivci menších uhlopriečok zasa ocenia kompaktné rozmery lacného Xiaomi Redmi 3X, ktorý teraz stojí 108,67 EUR. Vo verzii s 32 GB úložiskom a 2 GB RAM patrí medzi najzaujímavejšie päťpalcové telefóny na ázijskom trhu. Kovové telo s hladkým chrbtom na ktorom si svoje miesto našiel  senzor obtlačkov prstov, rovno pod objektívom 13 MPix fotoaparátu. Predná kamera dostala rozlíšenie 5 MPix, displej sa nezmenil, je ním päťpalcový IPS panel s rozlíšením 720×1280 bodov. I samotný základ je rovnaký, a teda Snapdragon 430 (4x 1,4 GHz Cortex A53 + 4x 1,1 GHz Cortex A53). Čipset podporuje LTE 6 a grafický adaptér Adreno 505 zvládne v natívnom rozlíšení displeja celkom slušne rozhýbať aj náročnejšie hry. V senzorovej výbave nechýba gyroskop, Redmi 3X podporuje dvojicu SIM kariet, pričom jedna z nich sa o svoje miesto delí s microSD slotom.

vernee mars

Zabudnúť nesmieme ani na obľúbenú značku Vernee, ktorej smartfóny patria medzi cenovo najvýhodnejšie a pritom sú dobre odladené a spoľahlivé. Vernee Mars patrí na vrchol jej ponuky, za 172 EUR dostanete čipset Helio P20 od MediaTek, s ôsmimi jadrami taktovanými na 2,3 GHz a GPU Mali T-880 MP2 s frekvenciou 900 MHz. Spolu so 4 GB RAM sa Mars bude dobe cítiť aj v náročných hrách a aplikáciách, vstavané úložisko disponuje 32 GB priestoru, plusom je plná podpora našich LTE frekvencií. Na Vernee Mars beží operačný systém Android 6.0 vo svojej najčistejšej podobe, fanúšikovia „pravého“ Androidu sa tak potešia. Nechýba ani senzor obtlačkov prstov, umiestnený na pravom boku smartfónu v dobrej dostupnosti palca. Displej s uhlopriečkou 5,5 palca má Full HD rozlíšenie, akumulátor podporuje rýchle nabíjanie, na 50% kapacity sa nabije za 30 minút a s 3000 mAh vydrží zhruba dva dni na jedno nabitie. Fotoaparát stavil na čip Sony IMX258 s rozlíšením 13 MPix, zaostruje pomocou PDAF a zvládne záznam 4K videa i video pri 120 fps.

xiaomi mi5

No a na záver sme si nechali azda najvydarenejší smartfón od Xiaomi, ktorý svoju púť na trhu končí s veľmi atraktívnymi cenami. Xiaomi Mi5 môže byť teraz váš už za 217,35 EUR, v bielej farbe a s 32 GB úložiskom. Smartfón s 5,15“ uhlopriečkou IPS displeja s Full HD rozlíšením je osadený vydareným mixom komponentov, pričom na čele stojí čipset Snapdragon 820 s ôsmimi jadrami taktovanými na 1,8 GHz a grafickým adaptérom Adreno 530. Výbava je bohatá presne tak, ako sa na vlajkovú loď značky patrí, prítomný je gyroskop, IR senzor či barometer, zadný fotoaparát používa čip Sony IMX298 so 16 MPix, fázovým zaostrovaním a štvorosovou optickou stabilizáciou. Snímač obtlačkov prstov je integrovaný v domovskom tlačidle, smartfón si poradí aj s rýchlym párovaním pomocou NFC, chýbať však bude plná podpora našich LTE pásiem.

Ďalšie smartfóny a produkty nájdete v Black Friday ponuke eshopu, keďže však GearBest.com často posiela svoje zásielky z Honkongu, počítajte pri objednávaní na Slovensko aj s prípadným príplatkom za dane a clo.

© 2015 PCNews.sk