Logo
Vytlačiť túto stránku

Rekordné predaje PlayStation 4 počas Vianoc

Rekordné predaje PlayStation 4 počas Vianoc

Počas tohtoročnej vianočnej sezóny sa na celom svete predalo viac než 6,2 milióna kusov PlayStation 4.

Spoločnosť Sony Interactive Entertainment (SIE) oznámila, že počas týchto vianočných sviatkov zaznamenala masívnu predajnosť zábavného systému PlayStation®4 (PS4TM) a hier, ktoré sú pre tento systém určené. To znamená:

  • Počas vianočnej sezóny 2016 bolo predaných viac ako 6,2 milióna kusov PS4.

  • K 1. januáru 2017 bolo úhrnne celosvetovo predaných viac než 53,4 milióna kusov PS4.

  • Úspešná predajnosť bola počas vianočnej sezóny 2016 zaznamenaná aj v prípade hier určených pre PS4. K 1. januáru 2017 sa celosvetovo predalo viac ako 50,4 milióna kópií v maloobchodných predajniach a prostredníctvom PlayStation Store. Predajnosť hry UNCHARTED 4: A Thief’s End dosiahla k 21. decembru 2016 úhrnne viac ako 8,7 milióna kópií celosvetovo.

„Sme nesmierne vďační za obrovskú podporu našich fanúšikov a partnerov, vďaka ktorým sa toto vianočné obdobie stalo tou najlepšou sezónou v našej histórii.” povedal Andrew House, prezident a globálny CEO spoločnosti Sony Interactive Entertainment. „Aj počas tohto roka plánujeme podporovať rozmach platformy, a to tým, že rozšírime portfólio hier pre PS4, ponúkneme revolučné herné zážitky vďaka systému virtuálnej reality PlayStation VR*5 a PlayStation4 Pro*6. Naďalej sa budeme vytrvalo snažiť o to, aby PS4 bola tým najlepším miestom na hranie.”

Platforma PS4 je v súčasnosti dostupná v 123 krajinách a regiónoch na celom svete. 

© 2015 PCNews.sk