Logo
Vytlačiť túto stránku

Samsung ponúka nový smartfón pre tínedžerov: Galaxy J5

Samsung ponúka nový smartfón pre tínedžerov: Galaxy J5

Kórejský gigant sa so svojou poslednou novinkou zameral na mladých ľudí a Galaxy J5 dostal predný fotoaparát s bleskom a vylepšeniami pre fotenie selfie, vysokú výdrž na jedno nabitie a nízku cenovku.

Galaxy J5 je smartfón s dizajnom typickým pre Samsung, s päťpalcovým sAMOLED displejom s HD rozlíšením 720×1280. Hardvérovým základom bude čipset Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 so štvoricou Cortex-A53 jadier taktovaných na 1,2 GHz a grafickým adaptérom Adreno 306. Procesor bude mať k dispozícii 1,5 GB RAM, používateľ zasa 8 GB storage. Z toho mu však solídnu väčšinu zoberie Android vo verzii 5.0, takže veľmi rýchlo príde na rad slot pre microSD kartu podporoujúci kapacity do 128 GB.

Akumulátor ponúkne kapacitu 2600 mAh, dlhšiu výdrž podporí režim maximálneho šetrenia energie, ktorý prepne obrazovku na čiernobielu farbu a ukončí nadbytočné aplikácie. Pre mladých fanúšikov fotografovania seba sa je určený 5 MPix predný fotoaparát s LED bleskom a ak by ich napadlo fotiť niečo iné tak aj 13 MPix zadný fotoaparát s šošovkou so svetlosťou F1.9.

samsung galaxy j5 black

Samsung Galaxy J5 obsahuje aj ďalšie prvky základnej výbavy smartfónu strednej triedy, vrátane podpory LTE Cat4 s prenosovými rýchlosťami do 150 Mbps. Na našom trhu je dostupný za odporúčaných 219 EUR a to v zlatej, bielej a čiernej farbe.

Zdroj: TS Samsung

© 2015 PCNews.sk