Logo
Vytlačiť túto stránku

Schizofrénia už aj medzi perifériami

Schizofrénia už aj medzi perifériami

Priniesť inováciu do sveta herných technológii nie je jednoduché, no predsa sa to dá. V posledných rokoch to bolo najmä pohybové ovládanie, ale ani klasické periférie to ešte nemajú za sebou.

Nech si už myslíte čo chcete, spojiť gamepad s myšou je podľa nás veľmi, nuž, povedzme že zaujímavá myšlienka. Spoločnosť Shogun Bros uvádza inovovanú verziu ich bezdrôtového gamepadu, a zároveň myši. Chameleon X-1 má pogumované telo pre lepšiu možnosť uchopenia, päť bočných tlačidiel, tvarovanie pre pravú ruku a optický senzor s 1600 DPI. Myš však stačí zdvihnúť zo stola, obrátiť na chrbát a razom je z nej kompaktný gamepad. A optický senzor môžete aj vypnúť, aby vám počas hrania nesvietil do očí. Bočné tlačidlá sa použijú ako triggery na bežnom gamepade, podobné je i rozloženie jednotlivých tlačidiel a D-padu, akurát analógové páčky sú menšie a nižšie. K PC sa zariadenie pripája cez bezdrôtový nano reciever.

shogun_bros_chameleon_x1_2

Myšlienka to nie je celkom zlá, pre hráčov na notebookoch to môže byť dobrý spôsob ako ušetriť miesto v batohu, ale pre pohodlie pri hraní radšej voľte akýkoľvek iný gamepad, ktorý ponúkne aspoň akú takú ergonómiu. Pri cene 59.99 USD by to chcelo aj lepší dizajn, otázna je aj podpora ovládačov a možnosti konfigurácie, pravdepodobne však bude Chameleon X-1 rovnako kompatibilný, ako ktorýkoľvek iný generický gamepad. Dostupnosť je ohlásená na budúci mesiac, aj keď na našom trhu asi na Chameleon X-1 budeme čakať márne. Tak či onak, Shogun Bros kvitujeme odvážne a inovatívne riešenie, a dúfame, že sa so svojim nápadom lepšie pohrajú, a ďalší model už nebude vyzerať ako lacná myš doplnená o gamepadové tlačidlá.

Zdroj: techpowerup.com

© 2015 PCNews.sk