Logo
Vytlačiť túto stránku

Séria smartfónov TCL 20 je doplnená o vlajkovú loď a ďalšie modely

Séria smartfónov TCL 20 je doplnená o vlajkovú loď a ďalšie modely

Jeden z najväčších svetových výrobcov displejov a spotrebnej elektroniky, TCL, rozšíril svoje portfólio smartfónov pre tento rok. Séria TCL 20 už obsahuje skôr uvedený smartfón TCL 20 SE a tento týždeň pribudli ďalšie dva modely. Jeden z nich je to najlepšie, čo TCL aktuálne ponúka.

Zatiaľ čo už existujúci TCL 20 SE je entry modelom celej série, dve novinky prinášajú podstatne lepšiu výbavu. TCL 20L má namierené do nižšej strednej triedy, vlajková loď dostala označenie TCL 20 Pro5G, prvotriednu výbavu a veľmi atraktívnu cenovku. Výrobca  to myslí so svojimi smartfónmi vážne, o čom svedčí aj to, že celá séria smartfónov TCL 20 bola verifikovaná spoločnosťou Google ako zariadenia Android Enterprise Recommended a smartfóny sú tak odporúčané Googlom na firemné využitie.

TCL 20 Pro 5G

Výrobca ho označuje ako svoj doposiaľ najlepší smartfón a podľa špecifikácie to vyzerá, že výrobcovia s cenovo podobne orientovanými vlajkovými loďami dostávajú vážnu konkurenciu. TCL má najväčšie skúsenosti s displejmi a práve ten je silným tromfom TCL 20 Pro 5G. AMOLED s uhlopriečkou 6,67“ a zakrivením po stranách ponúka rozlíšenie 1080×2400 bodov, podporuje HDR10, no predovšetkým, disponuje druhou generáciou technológie inteligentného displeja TCL NXTVISION 2.0.

Tá má na starosti verné zobrazenie farieb a vylepšovanie obrazu v reálnom čase pomocou umelej inteligencie. Rozpoznáva obsah, resp. scénu na obrazovke a automaticky upravuje farbu, kontrast a ostrosť. Displej má maximálny jas až 700 nitov a minimálny jas len 2 nity, takže je dobre čitateľný na ostrom slnku, ale aj v úplnej tme. Len pre ilustráciu, displej dostal v hodnotení DXOMARK skóre 89, čo je výsledok, na ktorý siahajú dvojnásobne drahšie smartfóny.

TCL 20 Pro 5G 7

Z hľadiska hardvérovej výbavy si na svoje príde aj náročnejší používateľ. Čipset Qualcomm SM7225 Snapdragon 750G ponúka 5G pripojenie, dve jadrá Kryo 570 taktované na 2 GHz, šesť jadier Kryo 570 s frekvenciou 1,7 GHz a grafický adaptér Adreno 619. O hladký chod predinštalovaného Androidu vo verzii 11 sa postará 6 GB RAM, používateľ i systém má k dispozícii 256 GB úložisko. Nechýba ani podpora microSD kariet s kapacitou do 1 TB.

TCL 20 Pro 5G 2

Dôležitým prvkom výbavy je aj fotoaparát, TCL siahol po osvedčenom čipe od Sony s rozlíšením 48 MPix a optickou stabilizáciou obrazu. Hlavný fotoaparát dopĺňa 16 MPix čip s ultraširokým objektívom, 2 MPix makro a 2 MPix senzor hĺbky scény. Výrobcovi sa podarilo schovať objektívy fotoaparátu do tela smartfónu a preto vôbec nevytŕčajú. Zadná stena je tak hladká a tento trend by sme chceli opäť vidieť aj pri ďalších značkách.

Samozrejmosťou pre túto triedu je aj optický senzor odtlačkov prstov pod displejom a podpora bezdrôtového nabíjania akumulátora s kapacitou 4500 mAh. Punc vlajkovej lode dodáva telefónu aj unikátny zadný kryt v šedej a modrej farbe, ktorý atypickým spôsobom láme svetlo a má pripomínať odraz svetla na morskej hladine.

TCL 20 Pro 5G sa už objavuje v ponuke našich predajcov, odporúčaná cena je výbroných 549 EUR.

TCL 20L

V nižších cenových hladinách bude svojich záujemcov loviť model 20L. Spolieha sa na veľký displej s uhlopriečkou 6,67 palca a rozlíšením 1080×2400 bodov. Zaujímavosťou tohto displeja je, že používa technológiu kruhovej polarizácie, takže ho budete vidieť v prirodzených farbách aj cez slnečné okuliare. Ani tu nechýba technológia NXTVISION a adaptívny jas v rozsahu 1-500 nit.

TCL 20L

Štvoritý fotoaparát je postavený okolo 48 MPix snímača s dvojnásobným bezstratovým zoomom a inteligentným nočným režimom. O plynulé rozhýbanie Androidu vo verzii 11 sa stará čipset Qualcomm SM6115 Snapdragon 662, ktorý poznáme aj z iných modelov nižšej strednej triedy. Vo svojom vnútri ukrýva štyri jadrá Kryo 260 Gold na 2 GHz, štyri jadrá Kryo 260 Silver na 1,8 GHz a GPU Adreno 610. Spolu so 4 GB RAM by mal byť dostatok priestoru aj na hranie menej náročných hier. Vnútorná pamäť má kapacitu 128 GB s možnosťou rozšírenia microSD kartou. Senzor odtlačkov prstov sa nachádza na boku zariadenia v odomykacom tlačidle, dostatok energie na dva dni prevádzky poskytne 5000 mAh akumulátor s podporou 18W rýchleho nabíjania.

Na TCL 20L si budeme musieť ešte chvíľu počkať, na našom trhu sa objaví v priebehu mája, v modrej a čiernej farbe, za cenu 229 EUR.

Zdroj: TS TCL

© 2015 PCNews.sk