Menu

Shell a Mastercad prinášajú nový spôsob platenia za palivo

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3157 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nové riešenie ako komfortnejšie a bezpečnejšie platiť za pohonné hmoty na čerpacích staniciach umožnila spolupráca značiek Shell a Mastercard. Na väčšine čerpacích staníc Shell budú môcť zákazníci platiť za palivo priamo z auta použitím Masterpass, naskenovaním QR kódu na výdajnom stojane ešte pred natankovaním paliva.

Platba tak prebehne prostredníctvom smartfónu a vzhľadom na to, že na čerpacích staniciach nájdete aj obsluhu, nebudete musieť ani vystúpiť z auta. Platba je tak rýchlejšia a pohodlnejšia, čo sa môže v mnohých prípadoch hodiť. Masterpass pritom predstavuje osvedčené a bezpečné riešenie, ktoré je atraktívnou alternatívou ku štandardnej forme platby pri pokladni čerpacej stanice.

Masterpass je digitálna platobná služba, ktorá slúži ako nástroj pre jednoduché a rýchle digitálne platby naprieč širokým spektrom kanálov, či už pre online platby alebo platby na termináloch v kamenných predajniach. Masterpass umožňuje uložiť platobné informácie vrátane údajov o platobných kartách Mastercard na jednom zabezpečenom mieste. Služba tejto digitálnej peňaženky funguje na Slovensku od minulého roku a možnosti jej využitia sa budú ďalej rozširovať.

Pre rýchle tankovanie je potrebné aplikáciu Masterpass najprv pripraviť. Je potrebné zaregistrovať platobnú kartu, prípadne vernostnú kartu Shell, uskutočniť overovaciu platbu v hodnote 5 centov a v aplikácii aktivovať položku „Platby na čerpacích staniciach“. Pri samotnom tankovaní je treba naskenovať QR kód umiestnený na stojane, v aplikácii zvoliť číslo stojanu, čiastku a vykonať predautorizáciu. Po schválení transakcie je možné natankovať a platbu skontrolovať v elektronickej účtenke v aplikácii. Z bezpečnostných dôvodov môže platba prostredníctvom telefónu prebiehať iba vo vnútri auta, takže služba tým pádom vylučuje použitie pre motocyklistov. Tento spôsob platby bude možný od polovice mája 2017 na väčšine čerpacích staniciach Shell na celom Slovensku.

Masterpass je možné stiahnuť do smart zariadenia s Androidom alebo iOS z Google Play alebo App Store. Služba sa dá použiť na väčšine čerpacích staníc Shell na Slovensku a u viac ako dvoch tisíc slovenských obchodníkov, nehovoriac už o stovkách tisíc internetových obchodov.

Zdroj: TS Shell

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013