Logo
Vytlačiť túto stránku

Sound Blaster už aj na konzolách vďaka Creative G3

Sound Blaster už aj na konzolách vďaka Creative G3

Spoločnosť Creative ohlásila vydanie prenosného herného USB DAC prevodníka so zosilňovačom. Nový Sound Blaster G3 je pokračovateľom tridsaťročného vývoja zvukovej technológie Sound Blaster a priamo podporuje herné konzoly PS4 a Nintendo Switch.

 

Novinka má malé rozmery a hmotnosť len 32 gramov, takže ani pri prenosných konzolách nebude predstavovať priveľkú záťaž navyše. Sound Blaster G3 je kompatibilný aj s PC a Mac, vieme si ho preto predstaviť aj ako fajn príslušenstvo pre herné notebooky. Je vybavený 24 bitovým zvukom s vysokým rozlíšením pri DNR 100 dB a dokáže nakŕmiť aj slúchadlá s impedanciou až do 300 ohmov. Na PC a Mac počítačoch poskytne diskrétny 7.1 kanálový zvuk a aj do dvojkanálových slúchadiel dokáže namiešať 7.1 kanálový virtualizovaný priestorový zvuk. Integrovaný Sound Blaster modul zasa vylepší zvukový zážitok, pridá mu šírku a zvýrazní detaily potrebné pri dlhých herných seansách.

SBG3

Novinkou je aj podpora funkcie GameVoice Mix, navrhnutou na zabezpečenie plynulých a bezproblémových rozhovorov v hrách. Hlasitosť zvuku a rozhovoru je možné upravovať pomocou rolovacieho kolieska, takže komunikácia je jednoduchšia a úrovne hlasitosti sa dajú prispôsobovať v reálnom čase. Drobný cheating môže pre niekoho predstavovať prispôsobiteľný ekvalizér Footsteps Enhancer. Ten vylepšuje zvuky krokov a pomáha určiť polohu súpera. Ekvalizér obsahuje prednastavené profily pre obľúbené hry ako sú Fortnite, Call of Duty: Infinite Warfare, či Overwatch.

G3 8 bg

Ovládanie zariadenia je najjednoduchšie cez mobilnú aplikáciu Sound Blaster Command. Po spárovaní cez Bluetooth sa dá smartfón využiť ako diaľkový ovládač ku G3. V reálnom čase je možné ovládať hlasitosť či parametre zvuku bez toho, aby bolo potrebné rozohranú hru zminimalizovať či opustiť. Pre PC a Mac je aplikácia plnohodnotná tak, ako ju poznáme z ďalších produktov série Sound Blaster.

Sound Blaster G3 sa k počítaču a konzolám pripája USB-C konektorom, ktorý zároveň zabezpečuje aj jeho napájanie. V balení sa nachádza aj redukcia na štandardný USB-A konektor. Prevodník je už k dispozícii na webe výrobcu za celkom atraktívnu cenu 59,99 EUR.

Zdroj: TS Creative

© 2015 PCNews.sk