Logo
Vytlačiť túto stránku

Streamovacia služba TIDAL už aj na Slovensku

Streamovacia služba TIDAL už aj na Slovensku

V utorok, 17. februára bola na Slovensku a v Čechách spustená streamovacia služba TIDAL. Po známejších službách Spotify a Deezer tak prichádza ďalšia "muzika do vrecka". Od konkurencie sa však niečím odlišuje, a nie je to nič iné ako kvalita zvuku. 

TIDAL ako prvý prináša streamovanie hudby v CD kvalite (FLAC/ALAC 44.1kHz /16 bit - 1411 kbps). Pokiaľ vás doteraz od streamovania odrádzala stratová kompresia a snívali ste o tom aké skvelé by bolo mať prístup k desiatkam miliónov skladieb bez kompromisov, máte po problémoch.

Okrem hudby je k dispozícii aj viac ako 75 tisíc hudobných videí, kurátorované články, playlisty, a rozhovory s umelcami.

Dostupné sú mobilné aplikácie pre iOS a Android, webový aj desktopový prehrávač, rovnako aj podpora množstvo zariadení ako napríklad Astell &Kern, Auralic, Bluesound, Sonos a mnoho ďalších.

Mesačné predplatné je 11,99€ (v Čechách 330Kč). 

Ak si TIDAL chcete vyskúšať na vlastné ucho, po registrácii na www.tidalhifi.com, máte k dispozícii 7 dní na bezplatné otestovanie.

(Treba sa však pripraviť na to, že CD streaming dá internetovému pripojeniu slušne zabrať a tak pokiaľ nemáte dostatočne rýchlu linku môže dochádzať k výpadkom a “sekaniu” zvuku. TIDAL odporúča minimálne 2Mbit linku.)

Podrobnejší test vám prinesieme čoskoro.

© 2015 PCNews.sk