Menu

Telekom v roku 2017 získal ďalší certifikát Best in Test

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2424 krát
  • Tlač
  • E-mail

Slovak Telekom zaznamenal v minulom roku viacero dôležitých míľnikov a pribudlo aj celkom nové portfólio produktov. V oblasti mobilných sietí sa spoločnosti navyše podarilo získať už piaty certifikát Best in Test v nezávislom teste P3 Communications. Stúpol počet zákazníkov Magio TV i prevádzkový zisk.

Štart novej rodiny produktov bol v minulom roku silne marketingovo podporovaný a preto Magenta SmartHome sa rýchlo stala atraktívnym prvkom ponuky Telekomu. Mobilný operátor tak vo februári vystúpil z pozície sprostredkovateľa pripojenia a rozhodol sa poskytnúť kompletné riešenie inteligentnej domácnosti ako spôsobu využitia moderných technológií. V auguste sa ponuka podporovaných zariadení rozšírila a aktuálne je možné pripojiť ich do SmartHome už 32.

Už zavedená platforma Magio TV zaznamenala silný rast, počet zákazníkov digitálnej TV stúpol o 10% na 592 tisíc. K rastu jej pomohli zmeny v DVB-T a odchod Markízy z voľného vysielania, no aj vylepšenie ponuky o 15 nových kanálov a 20 HD staníc. Zákazníci sledujúci televíziu prostredníctvom mobilnej aplikácie Magio GO sa dočkali nového webového rozhrania, mobilnej aplikácie s podporou ovládania gestami a prvých kanálov v HD rozlíšení.

V roku 2017 pokračoval Telekom v expanzii 4G siete. Nové stanice boli inštalované na vidieku ale aj v blízkosti ciest, železníc a turisticky zaujímavých bodov. Telekom tak rýchlym internetom na LTE sieti pokrýval na konci roka 89% populácie. Nadstavby 4G siete s rýchlosťou do 300 Mbps sa dočkal Poprad, Zvolen, Nové Zámky a Piešťany. Internet s rýchlosťou do 225 Mbps si užijú obyvatelia Pezinka a už aj okrajových častí Košíc. V minulom roku sa zvýšilo aj pokrytie pevnými sieťami a zlepšila sa dostupnosť širokopásmového internetu optikou a metalickou VDSL technológiou.

Kvalitu mobilných sietí potvrdilo ďalšie víťazstvo v nezávislom meraní P3 Communications. Slovak Telekom ako prvý slovenský operátor získal certifikát Best in Test päť krát za sebou za posledné tri roky a vyhral v kategórii Hlas i v kategórii Dáta.

Skupine Slovak Telekom sa darilo aj v oblasti finančných výsledkov. V roku 2017 dosiahla konsolidované výnosy 747,8 milióna EUR. Organický rast výnosov predstavoval jedno percento. Prevádzkový zisk EBITDA stúpol medziročne o 4,3% na 315 miliónov EUR.

Zdroj: TS Telekom

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013