Logo
Vytlačiť túto stránku

Ulefone má ďalší lacný kovový smartfón, volá sa Tiger

Ulefone má ďalší lacný kovový smartfón, volá sa Tiger

Čínsky výrobca smartfónov Ulefone produkuje celkom dobre vyvážené smartfóny orientované na pomer ceny a výkonu. V lowende bol dlho kráľom obľúbený Paris, ktorý teraz dostáva nástupcu. Volá sa Tiger a v predpredaji ho nájdete už za 90 EUR.

Novinka predstavuje riešenie pre záujemcov, ktorí majú hlboko do vrecka a pritom chcú zaujímavý smartfón s veľkou uhlopriečkou. Tiger ponúka 5,5 palcový displej s IPS s panelom rozlíšením 720×1280 bodov v kovovom tele, pričom zadný kryt má elegantný vodorovný výbrus. Vo vnútri sa nemôže nachádzať nič iné ako MediaTek MTK6737 so štvoricou Cortex-A53 jadier taktovaných na 1,3 GHz. Grafický adaptér Mali –T720 MP2 taktovaný na 550 MHz bude stačiť skôr na menej náročné hry, no k tým Tiger ani nesmeruje. Predinštalovaný Android vo verzii 6.0 bude zrejme obohatený o celkom dobre vyzerajúci uLauncher, ale aj ten bude len voliteľný, takže fanúšikovia čistého Androidu si prídu na svoje.

ulefone tiger

Dva gigabajty operačnej pamäte sú dnes už nevyhnutným štandardom, rovnako ako 16 GB úložisko. Oproti staršiemu Paris sa toho z hľadiska výkonu až tak veľa nezmenilo, dôležitým prvkom výbavy je však senzor obtlačkov prstov na chrbte smartfónu. Je na dobre dostupnom mieste pod objektívom fotoaparátu. Ten sa v horšom svetle spolieha na prisvetľovaciu dvojtónovú LED a jeho základom je čip IMX219 Exmor RS od Sony s fyzickým rozlíšením 8 MPix, predný fotoaparát disponuje 4,9 MPix čipom od Samsung.

ulefone tiger 3

Do smartfónu sa vmestia dve SIM karty a má samostatný slot pre microSD karty do 128 GB. Ulefone Tiger podporuje všetky naše LTE siete a ďalšie veľké plus prichádza v podobe akumulátora. Ten má kapacitu až 4200 mAh, vďaka čomu by mal smartfón vydržať na jedno nabitie plné dva dni prevádzky. No a v tejto triede je pridanou hodnotou aj dedikovaný audio čip pre vyššiu kvalitu prehrávanej hudby.

ulefone tiger 2

Ulefone Tiger je dostupný v predpredaji za 89,99 EUR, vybrať si môžete z troch farieb, čiernej, sivej a zlatej.

© 2015 PCNews.sk