Logo
Vytlačiť túto stránku

WD uviedlo novú verziu svojho My Cloud OS

WD uviedlo novú verziu svojho My Cloud OS

Spoločnosť Western Digital predstavila na prebiehajúcom veľtrhu IFA 2015 novú, tretiu verziu operačného systému My Cloud OS. Medzi najvýznamnejšie  vylepšenia patrí väčšia kontrola uloženého obsahu, jeho lepšie zdieľanie, zálohovanie a synchronizácia.

Nový My Cloud OS 3 spoločnosti WD je vybavený intuitívnym používateľským rozhraním ponúkajúcim bohaté možnosti zdieľania obsahu, zálohovania a synchronizácie, ktoré pozdvihujú ponuku osobného cloudu NAS pri súčasnom zachovaní súkromia a kontroly, čo je hlavnou výhodou osobných cloudových riešení, fyzicky umiestnených v domácnosti alebo kancelárii.

Pribudli nové možnosti pre správu a prehliadanie fotografií a video prostredníctvom dvoch nových používateľských prostredí:  MyCloud.com a aplikácie My Cloud Albums. Web MyCloud.com používateľom ponúka globálny prístup k ich systému My Cloud prostredníctvom webového používateľského rozhrania. Aplikácia My Cloud Albums bude koncom septembra k dispozícii na stiahnutie v obchodoch iTunes a Google Play. Používateľovi systému umožní odoslať odkaz na zdieľaný album v systéme My Cloud všetkým priateľom a rodine.

WD my cloud os3 2

Nová funkcia WD Sync synchronizuje dáta z viacerých počítačov a notebookov a zabezpečuje aktualizáciu dôležitých súborov a ich dostupnosť z takmer ľubovoľného zariadenia. Nový operačný systém používateľom umožňuje nastavenie automatického zálohovania zložky fotografií v smartfónoch a tabletoch a ponúka nový nástroj, ktorý používateľom umožní ľahké a rýchle presunutie súborov do zariadenia My Cloud. Operačný systém podporuje taktiež zariadenie Chromebook a Chromecast.

Ako súčasť uvedenia operačného systému My Cloud OS 3 spoločnosť WD predstavila sadu SDK pre zariadenie My Cloud a rozhranie My Cloud API, ktoré vývojárom umožňujú vytvárať nové rozšírené funkcie a možnosti pre ekosystém zariadení osobných cloudových úložísk My Cloud.

WD my cloud mirror

WD predstavila aj novú verziu zariadenia osobného cloudového úložiska My Cloud Mirror s dvomi pevnými diskami nastavenými do režimu zrkadlenia (RAID 1). Tým je zabezpečené ukladanie obsahu na jeden disk a jeho automatické kopírovanie na druhý disk. My Cloud Mirror obsahuje nové funkcie ohlásené v systéme My Cloud OS 3 a ďalej vylepšený procesor a 1GB pamäť RAM pre rýchlejší prenos súborov a podporu aplikácií.

Operačný systém My Cloud OS 3 od spoločnosti WD bude k dispozícii k bezplatnému stiahnutiu na konci mesiaca na aktuálnych zariadeniach osobného cloudového úložiska My Cloud. Medzi zariadenia My Cloud podporujúce nový operačný systém vo verzii 3 patrí: My Cloud, My Cloud Mirror, My Cloud Expert rady EX2/EX4, My Cloud Expert rady EX2100/EX4100 a My Cloud Business rady DL2100/DL4100. Zákazníci si môžu stiahnuť taktiež novú mobilnú aplikáciu My Cloud spoločnosti WD, ktorá je teraz k dispozícii v obchodoch iTunes a Google Play. Všetky zariadenia My Cloud spoločnosti WD sú dnes k dispozícii v obchode spoločnosti WD na adrese wdstore.com a u vybraných maloobchodníkov a distribútorov. Prístup k sade SDK pre zariadenie My Cloud a rozhranie My Cloud API bude zainteresovaným vývojárom k dispozícii koncom septembra.

Výrobcom doporučená maloobchodná cena My Cloud Mirror je 309,99 USD za 4 TB, verzia s kapacitou 6 TB bude stáť 379,99 USD a 8 TB verzia 429,99 USD. Zariadenie je možné už dnes predobjednať, v obchodoch bude od začiatku októbra.

Zdroj: TS WD

© 2015 PCNews.sk