Logo
Vytlačiť túto stránku

Western Digital predstavil NAS disky s kapacitou 10 TB

Western Digital predstavil NAS disky s kapacitou 10 TB

Séria obľúbených pevných diskov určených pre 24/7 prevádzku v NAS systémoch dostala dva nové, doposiaľ kapacitne najväčšie prírastky. WD Red aj WD Red Pro budú po novom dostupné aj s kapacitou 10 TB, takže aj v malej dvojšachtovej NAS teraz môžete mať kapacitne luxusné úložisko pre malé a stredne veľké firmy, ale aj domácnosti.

Disky využívajú technológiu HelioSeal, ktorú WD predal už vo viac ako 15 miliónoch pevných diskov. Zvýšená spoľahlivosť a postupne zväčšujúca sa kapacita diskov pri zachovaní 3,5“ formátu dávajú priestor pre malé a stredne veľké firmy, ale aj domácnosti na zálohovanie nielen dokumentov a médií, ale aj pravidelných obrazov systémov.

WD Red a Red Pro sú série diskov určené predovšetkým pre použitie v NAS zariadeniach. Za päť rokov pôsobenia na trhu má WD na konte 16 miliónov predaných diskov WD Red a snaží sa ponuku neustále rozširovať. Kapacitu 10 TB sa podarilo dosiahnuť práve vďaka HelioSeal už vo svojej štvrtej generácii. Doteraz kapacitne najväčšími diskami v sérii WD Red boli 8 TB modely. Disky sú testované s celou radou významných výrobcov NAS systémov, ak uvažujete nad upgrade, kompatibilitu si môžete overiť na stránke WDC.

Nové disky sa objavia v ponuke distribútorov a eshopov v priebehu týchto týždňov, odporúčaná cena pre 10 TB WD Red je 520 EUR spolu s trojročnou zárukou, za 10 TB WD Red Pro zaplatíte 593 EUR a dostanete k nemu rozšírenú päťročnú záruku.

Zdroj: TS Western Digital

© 2015 PCNews.sk