Menu

Windows 8 si už môžete zadarmo vyskúšať

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3103 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nástupca aktuálneho Widnows 7 je od dnes dostupný na stiahnutie v Developer Preview verzii. Ako avizoval Microsoft na prebiehajúcej konferencii BUILD, záujemcovia si ho budú môcť vyskúšať zadarmo.

ISO je dostupné na MSDN Microsoft, stiahnutie je možné bez potreby registrácie. K dispozícii je verzia Windows Developer Preview with developer tools, 64-bit, Windows Developer Preview, 64-bit a Windows Developer Preview, 32-bit. Všetky tri verzie sú v anglickej jazykovej mutácii. Pre inštaláciu budete potrebovať rovnakú minimálnu konfiguráciu ako v prípade Windows Vista a Windows 7 a teda gigahertzový procesor, 1 GB RAM (2 GB pre 64-bit verziu), 16 GB miesta na disku, DX9 kompatibilnú grafickú kartu a v optimálnom prípade aj dotykový displej s podporou multi-touch. Súčasťou balíčkov je samozrejme aj niekoľko ukážkových aplikácií pre nové rozhranie Metro.

Mierny rozdiel bude pri inštalácii jednotlivých verzií. Zatiaľ čo verziu s vývojárskymi nástrojmi bude možné inštalovať len ako čistú inštaláciu, na Windows Developer Preview v oboch verziách je možné upgradeovať z aktuálneho operačného systému. Pri upgrade z Windows XP však nebudú zachované systémové nastavenia. ISO obrazy je treba napáliť na DVD disk, alebo z nich bootovateľnú inštaláciu na USB kľúč.

Developer Preview verziu nebude potrebné aktivovať, akurát bude bez podpory, a vzhľadom na to, že sa ešte stále nejedná o finálnu verziu, Microsoft nezaručuje stopercentnú stabilitu systému.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013