Logo
Vytlačiť túto stránku

ZOWIE by BenQ vylepšuje svoje herné monitory

ZOWIE by BenQ vylepšuje svoje herné monitory

Monitory BenQ majú v posledných rokoch silné renomé a dobrému menu pomáha aj vydarená dcérska značka ZOWIE. Tá sa venuje progamingovému príslušenstvu a v ponuke má samozrejme aj monitory. Nové eSport monitory s prívlastkom K nadväzujú na svojich rovnomenných predchodcov a prinášajú niekoľko dôležitých vylepšení, postavených na základe spätnej väzby samotných hráčov.

V oboch prípadoch sa jedná o Full HD monitory s TN panelmi. ZOWIE by BenQ XL2411K ponúka uhlopriečku 24 palcov a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. Obraz z grafickej karty doňho dostanente cez dva HDMI 1.4, jeden HDMI 2.0 port a jeden Display Port 1.2.

Monitor ZOWIE by BenQ XL2546K je postavený na 24,5 palcovom paneli s obnovovacou frekvenciou 240 Hz, čo je vo svete herných monitorov ešte stále nadštandardnou hodnotou. Pripojenie zabezpečuje trojica HDMI 2.0 portov a jeden Display Port vo verzii 1.2.

Oba modely majú prepracovaný podstavec, ktorý má po novom menší pôdorys a tak na stole zaberá menej miesta. Ostáva tak viac priestoru pre podložku pod myš, v prípade, že hráte so šikmo otočenou klávesnicou. Naopak hrubší a mohutnejší je rámček displeja, vďaka čomu je monitor odolnejší pri prenášaní a pri ceste na LAN párty lepšie ochráni displej.

Z hľadisku dizajnu sa novinky trochu zaoblili a skosené hrany nahradili mäkšie línie. Nechýbajú typické dizajnové prvky, ako napríklad červené indikátory pozície nastavenej výšky, naklopenia či otočenia stojana. Rozsah pohybov stojana sa zväčšil, monitory tak ponúknu ešte lepšiu ergonómiu, ako predtým. Monitor XL2546K je navyše dodávaný s odnímateľnou clonou s beznástrojovou inštaláciou.

ZOWIE by BenQ XL2411K

Novinkou, tenotkrát softvérovou, je aj aplikácia XL Setting To Share, dostupná zadarmo. Ide o prostredie umožňujúce zdieľanie používateľských profilov so svojimi priateľmi a fanúšikmi. Nový dizajn dostalo aj ovládacie menu monitorov.

Nenechajte sa zmiasť „malým“ rozlíšením a uhlopriečkami. ZOWIE by BenQ sú herné monitory a tie nikdy neboli lacné, najmä nie pri takýchto obnovovacích frekvenciách. Menší model XL2411K so 144 Hz panelom si kúpite na našom trhu za odporúčaných 239 EUR, za rýchlejší XL2546K s 240 Hz panelom zaplatíte 519 EUR.

Zdroj: ZOWIE by BenQ

© 2015 PCNews.sk