Logo
Vytlačiť túto stránku

ZOWIE má novú klávesnicu s optickými spínačmi

ZOWIE má novú klávesnicu s optickými spínačmi

Herné klávesnice s mechanickými spínačmi sú už povinnou výbavou azda aj víkendového hráča, no modelov s optickými spínačmi zatiaľ na trhu veľa nie je. Novinkou v tomto segmente je klávesnica Celeritas II od ZOWIE by BenQ, značky určenej výhradne pre hráčov.

Jedným z hlavných poznávacích znamení značky je kombinácia matnej čiernej farby a červeného podsvietenia. Celeritas II je dizajnovo jednoduchá, no toto je pri kvalitných klávesniciach aktuálnym trendom. Chýbajú aj dedikované doplnkové tlačidlá, ich funkciu supluje rad funkčných kláves s priradenými sekundárnymi funkciami. Klasický je aj layout klávesnice, s dvojriadkovým enterom, dlhým ľavým shiftom a malou medzerou medzi šípkami kurzora a numerickým blokom.

Najdôležitejším prvkom sú však optické spínače. Výhodou oproti mechanickým spínačom je konzistentný odpor kláves a eliminácia dvojitého stlačenia. Chýbať im však bude výraznejšia hmatová odozva, no je to vecou osobnej preferencie a prechod napríklad z Cherry MX Red na optické spínače bude veľmi plynulý.  

Celeritas II funguje aj bez potreby inštalácie ovládačov, keďže väčšina funkcií sa dá obslúžiť kombináciou funkčného tlačidla a klávesy Fn. Okrem ovládania prehrávača multimédií je možné meniť intenzitu podsvietenia, ale napríklad aj pollingrate v úrovniach 125, 250, 500 a 1000 Hz.

Klávesnica ZOWIE by BenQ Celeritas II sa na trhu objaví v priebehu tohto mesiaca, odporúčaná cena je stanovená na 154,99 EUR.

Zdroj: TS BenQ 

© 2015 PCNews.sk