Logo
Vytlačiť túto stránku

Testovali sme šikovný reproduktor do vrecka od Creative

Testovali sme šikovný reproduktor do vrecka od Creative

Je malý no pôsobí masívne. V prázdninovej batožine nezaberie veľa miesta no dokáže vytvoriť zvuk, ktorý vyplní aj väčší priestor ako nájdete v dvojmiestnom stane. Volá sa Woof 3, no štekanie z neho počuť nebudete, hrá lepšie, než na prvý pohľad vyzerá.

Kompaktné bluetooth reproduktory sa stali už takmer nevyhnutným doplnkom smartfónov a tabletov. Zmierili sme sa s tým, že do zariadení s hrúbkou do jedného centimetra vo väčšine prípadov nenatlačíte kvalitne hrajúce reproduktory a na slúchadlá sa nedá vždy spoľahnúť. Ak si chcete spríjemniť chvíľky pri vode, z produkcie Creative odporúčame vydarený Muvo Mini, ktorý okrem skvelej ceny a prekvapivo dobrého zvuku ponúka aj odolnosť voči vode.  Je to však hranatá a už aj tuctovo vyzerajúca krabička a práve v tomto smere je Woof 3 iný. A ponúka aj čosi navyše.

Dizajn a konštrukcia

Z obchodu si domov prinesiete malú plastovú a priehľadnú škatuľku, takže Woof 3 si môžete obzrieť zo všetkých strán ešte pred vybalením. Po ňom odhalíte pomerne chudobné príslušenstvo. Okrem samotného reproduktora je to už len nevyhnutná papierová dokumentácia a fajnový microUSB kábel s tienením. Je síce trochu kratší, ale to nevadí a nabíjačku oželieme takisto. Doma ich už má azda každý kopec a je to spôsob ako ušetriť nejaké to euro na finálnej cenovke.

creative woof 3 colors

Creative Woof 3 zaujme už v samotnej škatuli. Na výber máte jednu zo štyroch farieb, ktoré budú istotne pútať pozornosť. Vo všetkých prípadoch je základňa z bieleho plastu, mriežka reproduktora je šedá no kovové telo reproduktora môžete mať v striebornej, zlatej, červenej a modrej farbe. Podľa výrobcu farby adresujú s ročnými obdobiami, možno nám podvedome podsúva myšlienku, že Woof 3 si treba kúpiť hneď štyrikrát.

creative woof 3 1

Takže je to farebné, leskne sa to no vôbec to nevyzerá lacno. Woof 3 je vďaka kovovému telu nápaditým a hodnotne pôsobiacim kusom hardvéru, aj keď je treba jedným dychom dodať, že lesklá povrchová úprava príšerne priťahuje obtlačky prstov.

Z hľadiska fabrického spracovania je všetko v poriadku. Konštrukcia je pevná, diely k sebe pekne lícujú, nič nevŕzga a nič sa netrasie. Woof 3 by mohol prežiť sem tam aj nejaký ten pád, vzhľadom na jeho hmotnosť ho to však asi bude bolieť. Hoci to tak nevyzerá, malý reproduktor váži 237 gramov. Už na prvý omak je jasné, že toto nie je lacná plastová bednička a v ruke pôsobí hodnotne. Zapisujeme si ďalšie plus.

Woof 3 má podobne ako jeho predchodcovia kónický tvar, lenže tentoraz sa krivky uberajú opačným smerom. Je viac valcovitý ako kužeľovitý a zdá sa že aj lepšie padne do ruky. Svojou konštrukciou i tvarom si lepšie poradí aj na dne letného batoha no prvý pohľad na špecifikácie naznačuje, že by mohol uspieť aj na kancelárskom stole. Veľa miesta nezaberie a dá sa z neho aj telefonovať.

Funkcie a ovládanie

Rozmermi malý, no na vstupy veľmi štedrý. Zvuk do reproduktora dostanete hneď niekoľkými spôsobmi. Tým prvým je prirodzene Bluetooth, podporovaný je A2DP profil s diaľkovým ovládaním, handsfree profil a nechýba podpora pre SBC kodek. Ten umožňuje dosiahnuť rozumnú kvalitu zvuku pri relatívne nízkom dátovom toku a energetickej náročnosti na samotný BT adaptér.

creative woof 3 2 porty

Ďalšou možnosťou je klasika, 3,5 mm linkový vstup, cez ktorý k reproduktoru pripojíte aj starý MP3 prehrávač. Woof 3 dokáže fungovať aj ako USB reproduktor, takže po pripojení k USB portu notebooku hrá hudba cez neho. A popritom sa stíha aj nabíjať. Možnosťou, ktorá je v tejto cenovej lige stále trochu netypická je integrovaný MP3 prehrávač. Stačí vložiť microSD kartu s kapacitou do 32 GB do slotu. Za predpokladu, že na nej nemáte tisíce skladieb, bez displeja sa však budete musieť spoľahnúť na posúvanie trojicou tlačidiel na spodnej strane reproduktora. Prehrávač si však poradí so všetkými základnými formátmi (MP3, WAV) ale aj s bezstratovými FLAC či APE.

creative woof 3 4 spod

Woof 3 stojí na dvojici polkruhových gumených nožičiek, ktoré majú obmedziť prenos vibrácií na podložku, na spodnej strane sa nachádza aj posuvný prepínač, ktorým sa reproduktor zapína. Šikovné riešenie, znižujúce riziko, že sa reproduktor zapne v batohu alebo pri nechcenej príležitosti. A tým sme vyčerpali všetky funkčné prvky, teda vlastne až na jedno tlačidlo. Veľké kruhové tlačidlo v strede mriežky reproduktora slúži pre prijatie hovoru a spustenie párovania. Ak hľadáte regulátor hlasitosti, budete sa musieť pozrieť ešte raz. A aj tak ho nenájdete. Vidíte, no neviete o ňom, pre ovládanie hlasitosti totiž slúžia tlačidlá prehrávania, akurát ich treba dlhšie podržať. Škoda, že to nie je označené priamo na tele reproduktora. Tlačidlami sa dá pohybovať v playliste aj pri pripojení cez bluetooth.

creative woof 3 3 tlacice

Spomeňme ešte akumulátor. Do plna sa nabije asi za hodinu a reproduktor vydrží poháňať asi šesť hodín, v závislosti od hlasitosti. Aspoň podľa výrobcu, počas nášho testovania sme sa pohybovali približne okolo tejto hranice.

Zvuk

Podobne ako pri ostatných reproduktoroch Creative, aj tu je prítomná hlasová odozva. Budete tak informovaní o zapínaní, dosiahnutí maximálnej hlasitosti, úspešné párovanie ohlási krátky zvukový signál. Vizuálnym prvkom je modrá LED schovaná pod mriežkou reproduktora. Ten sa spolieha na menič s priemerom 45 mm. Woof 3 hrá presne tak ako vyzerá. Je tvrdý na dotyk i na sluch, cítiť to najmä na nižších frekvenciách, ktoré sa v malom tele nemajú kde rozptýliť. Basy sú preto tvrdé a hranaté a subjektívne nestíhajú za stredmi, inak celkom dobre vyváženými a dynamickými. Výšky sú podobne tvrdé a ostré, no nie je to nič, čo by sa nedalo skrotiť ekvalizérom v smartfóne.

creative woof 3 5 mriezka

Z hľadiska hlasitosti to dokáže Woof 3 poriadne roztočiť, a to až tak, že začne poskakovať po podložke. Vyvážený zvuk v tomto stave prirodzene nečakajte, prím hrajú jednoznačne stredy. Reproduktor však vďaka tomu dokáže zahrať väčšinu hudobných žánrov v celkom počúvateľnej forme a kadečo sa dá dotiahnuť v smartfóne. Aby sme si to zhrnuli, kvalita zvuku je vzhľadom na rozmery reproduktora a jeho cenu veľmi slušná. Ak chcete hutnejší zvuk, prihoďte pár mincí a zadovážte si v úvode spomínaný Muvo Mini. Prídete síce o integrovaný MP3 prehrávač z microSD karty ale to už je vecou preferencí a modelov používania.

creative woof 3 build

Kvalita zvuku pri telefonovaní je v poriadku a aj citlivosť mikrofóna je dobrá. Akurát vzhľadom na jeho polohu tesne nad povrchom stola bude váš hlas na druhej strane trochu zdeformovaný.

zašteká, no nepohryzie

Creative Woof 3 je elegantný a predovšetkým kompaktný reproduktor, ktorý dokáže v prípade potreby zaštekať poriadne hlasno. Kvalitou zvuku neuchváti, no to by sme pri 35 eurovej cenovke ani nečakali. Je však dobrým a lacným riešením ako si pustiť svoju obľúbenú hudbu, alebo vypočuť pred spaním audioknihu. Dôležitou pridanou hodnotou je integrovaný MP3 prehrávač, ktorý robí z Woof 3 celkom samostatné zariadenie, nezávislé od smartfónu či tabletu. Slušná je i výdrž na jedno nabitie, podčiarkujúca mobilitu reproduktora. Tabletu bude slúžiť ako vhodný doplnok pri sledovaní filmov a seriálov a so smartfónom zasa spestrí život v kancelárii a tam, kde bude slúžiť ako nenápadné vyplnenie inak tichého priestoru.

Creative Woof 3
CENA: 35€
+-
Vstavaný prehrávačTelo náchylné na obtlačky
s podporou FLAC"Hranaté" basy
Konštrukcia
Konektivita
Kvalita prevedenia85
Príslušenstvo a výbava82
Výdrž a mobilita80
Kvalita zvuku72
Cena/výkon85
HODNOTENIE: 81/100
Drobný reproduktor do dlane ponúka prekvapivo masívnu konštrukciu. Kovový plášť tela sa však rýchlo obchytá a vzhľadom na jeho rozmery sa doň nevmestili "vačšie basy". Silnou devízou je integrovaný prehrávač s podporou bezstratových formátov.

Za poskytnutie testovacej vzorky ďakujeme spoločnosti:

CREATIVE BLACK logo

Graf ceny produktu Creative WOOF3 poskytuje server Heureka.sk
© 2015 PCNews.sk