Logo
Vytlačiť túto stránku

Ako si vybrať toner do tlačiarne?

Ako si vybrať toner do tlačiarne?

Tlačiarne bývajú najmä v kanceláriách mimoriadne využívaným nástrojom, ktorý však tiež potrebuje svoju patričnú údržbu. Tá, sa spája najmä s výmenou toneru alebo náplňe do tlačiarne. Vedeli ste však, že v súčasnosti si môžete vybrať z viacerých druhov tonerov? Ako teda vybrať ten najlepší, vám poradíme v dnešnom článku.

Tak, ako sa tlačiarne líšia svojou značkou či typom, tak to isté platí pri toneroch. Dnes existuje na trhu veľké množstvo tonerov, ktoré sa od seba odlišujú veľkosťou, značkou či kvalitou tlače.

Vybrať si ten správny, tak môže byť častokrát náročné. Ak sa však budete držať overených pravidiel pri výbere toneru, určite nič nepokazíte.

Na čo pozerať pri výbere toneru do tlačiarne?

Pri výbere toneru do tlačiarne by ste v prvom rade mali vedieť, akú značku a presný typ tlačiarne vlastníte.

Na základe toho totiž budete vedieť či váš toner bude do tlačiarne pasovať alebo nie. Napríklad ak vlastníte tlačiarne značky Canon, tak by ste sa mali logicky obhliadať po toneroch do tlačiarne Canon.

Vďaka tomu si totiž môžete byť istý, že vaša tlačiareň bude fungovať bez akýchkoľvek problémov.

Originál či alternatíva?

Keď sme vyššie spomínali to, že na trhu existuje viacero typov tonerov, mali sme na mysli aj fakt, že v súčasnosti si môžete kúpiť buď originálny toner, alebo zvoliť alternatívny toner, ktorý sa však čoraz viac podobá originálu.

V tomto prípade by ste mali myslieť najmä na to, ako často tlačiareň používate. Ak je tlačenie dokumentov váš denná rutina, určité odporúčame investovať do originálnych tonerov, keďže vďaka nim máte záruku prvotriednej tlače.

Ak však tlačíte len raz za pár týždňov, určite si postačíte aj s alternatívnymi tonermi, ktoré taktiež spĺňajú postačujúcu kvalitu, no navyše ich kúpite za priaznivú cenu.

Cena nie je všetko

Cena toneru by však rozhodne nemala byť rozhodujúcim faktorom. Na trhu sa totiž môžete stretnúť aj s lacnými tonermi, ktoré však po odskúšaní nepriniesli požadovanú kvalitu tlače.

Zdroj obrázku: Magnetic Mcc / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk