Logo
Vytlačiť túto stránku

Ako si vybrať vhodné smart hodinky?

Ako si vybrať vhodné smart hodinky?

Inteligentné hodinky alebo smartwatch sa stali ďalším doplnkom k našim smartfónom a mnohí o nich hovoria ako o akejsi predĺženej ruke nášho mobilu. Tieto hodinky vám skutočne dokážu ešte viac zjednodušiť život a urýchliť vašu komunikáciu. Ako si však vybrať tie správne?

 

 

Smart hodinky sa stali ďalším inteligentným produktom veľkých technologických spoločností, ktoré chceli svojim užívateľom ešte viac zjednodušiť ich komunikáciu. Dnes už v podstate každá veľká technologická spoločnosť prišla s vlastnou verziou inteligentných hodiniek a vybrať si tie správne tak nemusí byť také jednoduché, ako sa môže zdať.

Na čo myslieť pri výbere smart hodiniek?

Inteligentné hodinky podobne ako telefóny v sebe ukrývajú operačný systém, a preto základným pravidlom, ktoré by ste mali pri výbere smartwatch dodržiavať, je vyberať si hodinky s tým istým operačným systémom, ako máte mobil. V prípade, že by sa tak nestalo by ste totiž mohli mať problémy s kompatibilitou zariadení a spúšťaním rôznych aplikácií.

Použitie smart hodiniek

Ďalšou vecou, ktorú by ste si mali pred kúpením akýchkoľvek inteligentných hodiniek ujasniť, je to, na čo ich chcete používať. Mnohí smart hodinky využívajú najmä na monitorovanie aktivity pri behu či cvičení. Ak ich potrebujete len na túto vec, tak skutočne nepotrebujete inteligentné hodinky za niekoľko sto eur. Ak si však potrpíte na moderný a elegantný dizajn, či chcete mať ďalší miniatúrny počítač na svojom zápästí, tak vedzte, že budú o niečo drahšie.

Výdrž batérie

Dôležitým faktorom pri výbere smart hodiniek je aj výdrž ich batérie. Stále ide o pomerne slabinu pri inteligentných hodinkách a väčšina modelov vám vydrží pri plnom používaní maximálne jeden deň. Pri kúskoch vyššej triedy rátajte s využitím 10 a viac dní. V súčasnosti sú najobľúbenejšími kúskami inteligentných hodiniek Apple Watch či konkurenčné Samsung Galaxy Watch Active 2.

V oboch prípadoch sa však cena týchto hodiniek pohybuje o niečo vyššie. Za ne však dostanete skutočne miniatúrny počítač a skvelého pomocníka pri práci či komunikácii s priateľmi a rodinou.

Zdroj obrázka: Jacob Lund / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk