Logo
Vytlačiť túto stránku

Aký spôsob učenia cudzích jazykov vám pomôže najviac

Aký spôsob učenia cudzích jazykov vám pomôže najviac

Dobré známky a schopnosť čítať svoje obľúbené knihy v origináli nie je dostatočnou motiváciou k tomu, aby ste sa naučili cudzí jazyk? Ak je to aj váš prípad, prečítajte si náš článok, okrem dobrých aplikácií na učenie sa cudzích jazykov, vám predstavíme aj niekoľko dôvodov, prečo sa je dobré učiť rozprávať cudzou rečou. 

Prečo sa učiť cudzie jazyky?

V dnešnej dobe globalizácie je viac než dôležité poznať aspoň jeden cudzí jazyk. Ľudia medzi sebou navzájom komunikujú a vyjadrujú svoje myšlienky, emócie, náladu a to všetko pomocou slov. Každý z nás pritom chce, aby ho ostatní pochopili. Keď poznáte cudzí jazyk, v komunikácii sa vám ale otvára omnoho viac príležitostí.

Môžete sa naučiť veľa o rôznych tradíciách a kultúrach, môžete sa zoznámiť s rôznymi ľuďmi, pričom teraz je to veľmi jednoduché, kde internet ponúka neobmedzené príležitosti. Nájdete na ňom tie najlepšie aplikácie na jednoduché učenie sa cudzieho jazyka, ako aj informácie o tom, kde sa konajú tie najlepšie jazykové kurzy.

Voľné cestovanie po celom svete

S cudzím jazykom sa dohovoríte všade a s tým anglickým určite. Nič sa ale nestane, ak si rozšírite svoje vedomosti aj o iný. Lacné kurzy nemčiny stoja za vyskúšanie tiež. Nakoniec je táto krajina k nám najbližšie, takže aj cestovanie do nej bude potom oveľa príjemnejšie. Už len preto, že nepotrebujete žiadneho sprievodcu.

Vyskúšajte aplikácie

Nič sa nestane, ak si osvojovanie cudzieho jazyka spríjemníte aj miniaplikáciou vo vašom mobilnom telefóne. Kombinácia viacerých učebných pomôcok ešte nikomu neuškodila. Koniec koncov je ovládanie cudzích jazykov aj jednou z obrovských výhod pri pohovoroch. A ani uzatváranie zmlúv a komunikácia so zahraničnými partnermi vo vašom lukratívnom registračnom sídle nebude vďaka vašim dobrým znalostiam problémová.

Duolingo je jedna z najpopulárnejších služieb pre učenie sa cudzích jazykov "od základu." K dispozícii je voľba šiestich jazykov: angličtina, nemčina, španielčina, francúzština, taliančina a portugalčina. Program každého kurzu je vytvorený v podobe výsledkového stromu. Ak chcete prejsť na novú úroveň, musíte získať určitý počet bodov, ktoré sú vám automaticky priradené za každú správnu odpoveď.

English with LingualLeo je trochu viac zábavnejšia forma výučby cudzieho jazyka pomocou aplikácie v mobile, ale rovnako tak stojí za vyskúšanie. Obe sú dostupné pre Android aj iOS. Ak si osvojíte základné frázy, vyskúšajte učenie sa s pomocou počúvania. You Tube a vaše obľúbené pesničky na ňom, sú v tomto smere dokonalým riešením. Ak si viete nastaviť titulky, bude to omnoho ľahšie.

© 2015 PCNews.sk