Logo
Vytlačiť túto stránku

Ani príliš málo, ani príliš veľa – tisícové puzzle sú zlatou strednou cestou

Ani príliš málo, ani príliš veľa – tisícové puzzle sú zlatou strednou cestou

Skladanie puzzle môže byť výbornou zábavou pre celú rodinu, ale taktiež nástrojom na rozvoj jemnej motoriky a logického myslenia u detí. V oboch prípadoch platí, že puzzle by mali byť aj primerane náročné a prinášať aj určitú výzvu. Málokoho by bavilo mať puzzle zložené za povedzme 15 minút. Ako deti rastú, tak logicky túžia po väčších a náročnejších výzvach. A takou výzvou môže byť aj puzzle s tisíckou dielikov.

Ideálny stred

Dá sa povedať, že v prípade puzzle 1000 ks platí síce trošku otrepané, no pravdivé tvrdenie o zlatej strednej ceste. Ak napríklad deti túžia po niečom náročnejšom, tak nie je úplne ideálne prejsť napríklad na päťtisíc kusové puzzle. Mohlo by sa stať, že príliš veľká náročnosť a časová zdĺhavosť by ich odradila a znechutila. Preto je vhodné dať tam určitý medzistupeň, ktorým sú práve puzzle s tisíckou dielikov. Či už ich skladá celá rodina, alebo dieťa samé, tak takéto puzzle poskytnú dostatočný priestor na logické uvažovanie, no sú menej náročné než už spomenuté puzzle s piatimi tisíckami dielikov.

Rôzne motívy

Rovnako ako pri puzzle s menším počtom dielikov, aj pri puzzle s tisíckou kusov platí, že v ponuke sú rôzne motívy. Doma si takto viete vyskladať motívy krajiny, prírody, zvieratiek, ale aj obľúbeného Harryho Pottera. Všímajte si veľkosť výsledného obrazu. V ideálnom prípade si výsledný obrázok viete napríklad aj zavesiť na stenu.

Venujte takto čas svojim deťom

Je skutočne dôležité aj v dnešnej dobe deti vychovávať a nemať ich len prilepené na mobilnom telefóne. Napríklad spoločné trávenie času pri puzzle je výborným spôsobom a nástrojom, ako jednak utužiť vzťah rodič-dieťa, a zároveň dopriať svojej ratolesti činnosť, pri ktorej rozvíja svoju motoriku i logické myslenie.

Zdroj obrázka: kocaturk84 / Shutterstock.com

Súvisiace položky (podľa značky)

© 2015 PCNews.sk