Logo
Vytlačiť túto stránku

Asus ZenBook Pro Duo predstavuje nový míľnik notebookov

Asus ZenBook Pro Duo predstavuje nový míľnik notebookov

Spoločnosť Asus rozhodne patrí k tým prelomovým. Pri svojich produktoch sa nebojí experimentovať a neustále prichádza s revolučnými novinkami. Futuristický Asus ZenBook Pro Duo je toho zaručeným príkladom, nadchne však aj vás?

Taiwanská medzinárodná spoločnosť Asus patrí medzi jedného z najväčších predajcov notebookov súčasnosti. Na globálnom trhu má výrazné zastúpenie, o čom svedčí aj ich aktuálna ponuka. Neustále inovácie zariadení a nárast výkonu jednoznačne potvrdzujú ich úspešnosť a čoraz viac zatieňujú konkurenciu. Takéto prevyšovanie súčasných limitov je z pohľadu spotrebiteľa veľmi vítané, a tak sa mnohokrát výrobcovia predbiehajú v príchode nových generácií či noviniek, ktoré prevýšia očakávania. Jedným z posledných prelomových notebookov tejto spoločnosti je aj najnovšia verzia z rady ZenBook a práve tá mala na svedomí ďalšiu z revolúcií notebookov.

Príchod senzácie

Asus ZenBook Pro Duo zmenil doterajšie vnímanie notebookov a spôsobil svetovú senzáciu. Zariadenie v takomto prevedení sme tu rozhodne ešte nemali, v čom sa teda odlišuje od bežného spracovania? Radikálna zmena je najmä v neštandardnom prevedení notebooku. Okrem hlavnej dotykovej obrazovky získate v tomto spracovaní aj druhý displej, klávesnica sa nachádza v dolnej časti a zabudnite na štandardnú numerickú klávesnicu či bežné umiestnenie touchpadu. Čísla sú virtuálne a nájdete ich integrované v rámci spomínaného touchpadu, ten sa však nachádza v pravom dolnom rohu.

Razantný rozdiel

Koncepcia dvoch dotykových displejov mnohých nadchla, táto multifunkčnosť totiž ponúka neobmedzené využitie. Štandardné pripojenie monitora k notebooku viac nie je potrebné, toto spracovanie to hravo zvláda samostatne. V hlavnom prevedení obrazovky získate pôsobivý 4K Ultra HD OLED displej, doplnkový ScreenPad Plus prichádza s technológiou IPS. Zvyknúť si na zmenu v pracovnej časti môže nejaký čas trvať, no písanie na klávesnici vám výrazne uľahčí priložená opierka.

Technická špecifikácia

Vyššia váha vypovedá o masívnej konštrukcii. Miernou nevýhodou je priemerná výdrž batérie (8-článková batéria 71 Wh), ale pri maximálnom zaťažení dvoch obrazoviek sa to dalo akosi čakať. Čo z hľadiska výbavy na tomto produkte oceníte, je predovšetkým výkonný osemjadrový procesor Intel Core i9 a rýchly SSD disk s kapacitou jedného terabajtu.

Tento produkt hľadá svojho špeciálneho vlastníka. Takého, ktorý jeho potenciál naplno využije a dve obrazovky budú preňho výrazným uľahčením. Jedno sa spoločnosti Asus nesmie nechať, nič iné momentálne na súčasnom trhu jednoznačne nenájdete. Rátať však treba s vyššou obstarávacou cenou, v rámci súčasnej ponuky je však Asus ZenBook Pro Duo jednoducho nezameniteľný.

Zdroj obrázka: Freeman Studio / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk