Menu

Autentický Red Dead Redemption 2 je westernovým unikátom

  • Napísal(a) 
  • Čítať 950 krát
  • Tlač
  • E-mail

Po ôsmich rokoch čakania prišlo pokračovanie prestreliek Divokého západu a Red Dead Redemption 2 sa stáva úspešným nástupcom svojho predchodcu. Má však tento westernový titul z dielne vývojárov Rockstaru aj naďalej čím zaujať a aké sú ohlasy hráčskeho sveta po roku a pol od jeho vydania?

Westernových hier nie je priveľa a viacerí hráči by ani mnohým z nich nevedeli prísť na názov, pričom o ich kvalite by nemohla byť ani reč. Red Dead Redemption 2 je ale úplne iné sústo a potvrdzuje to aj fakt, že za jeho vznikom stojí tvrdá sedemročná drina rockstárskych vývojárov. Čo však ponúka herný titul z čias konca devätnásteho storočia v prostredí Divokého západu a čím si zaslúžil slová uznania?

Realistické spracovanie hry vás pohltí

Táto hra je označovaná za jeden z najlepších herných titulov súčasnosti a rozhodne nemožno o tom pochybovať. Otvorený svet prepracovaný do tých najmenších detailov, originálna príbehová linka a dokonalé stvárnenie vtedajších čias len potvrdzuje, aká je hra spomedzi ostatných súčasných noviniek neskutočne prelomová. Tento westernový herný unikát je spojením nevídanej hernej kvality s excelentným audiovizuálnym spracovaním a práve to robí hru takou pútavou.

Rozsiahle herné možnosti

V krajine začína dochádzať k zmenám, časy nespútaného Divokého západu sa končia a prichádza nová moderná doba plná civilizovaných ľudí. Tí neprispôsobiví sa stávajú vydedencami spoločnosti a sú nútení putovať a žiť kočovným životom. To isté sa deje aj hlavnému protagonistovi, Arthurovi Morganovi, ktorý s ostatnými členmi gangu hľadá svoje vlastné miesto. Túžba usadiť sa je pomerne lákavá, chybou iných či svojimi prešľapmi však často nereálna. Nástrah v rozsiahlom otvorenom svete je neúrekom, okrem hlavných questov tak rozhodne nie je núdza aj o vedľajšie misie či náhodné a nepovinné úlohy, čo len potvrdzuje, že táto hra je zárukou dlhých hodín hrania.

Hranie plné akcie a adrenalínu

Pripravte sa na to, že budete konať v topánkach Arthura často v rozpore s vaším morálnym kódexom. Do akej miery jeho správanie vybalansujete je len vo vašich rukách. Núdza o akčné prestrelky a adrenalínové pasáže rozhodne nebude. Veční prenasledovatelia v podobe lovcov odmien vám pokoj nedajú, každé jedno vaše previnenie je totiž podrobne sledované.  Dáte aj vy šancu Divokému západu, kde vládne zákon a zločiny sú páchané na dennom poriadku?

Zdroj obrázka: Gorodenkoff / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013