Logo
Vytlačiť túto stránku

Čím všetkým nás Samsung Galaxy S prekvapuje už 11 rokov?

Čím všetkým nás Samsung Galaxy S prekvapuje už 11 rokov?

Dnešné smartphony Samsung Galaxy S vyzerajú inak, ako tie, ktoré prišli na trh v roku 2010. Veľmi dôležitou črtou tejto rady je inovačná schopnosť spoločnosti Samsung. Každým rokom sa séria Galaxy S posunula o kus dopredu prostredníctvom upgradov, ako je odolnosť voči vode a funkcie fitnes, až po masívne vylepšenia kvality fotoaparátu, displeja a napájania z batérie.

Predstavením série Galaxy S21 spoločnosť Samsung posúva svoje hranice ešte oveľa ďalej. Nové zariadenia sa môžu pochváliť vynikajúcim systémom viacerých kamier, nahrávaním videa v rozlíšení 8K, funkciou Space Zoom a tiež veľkosťou displeja, ktorá umožňuje, aby ste mohli bez problémov pracovať alebo sa hrať.

Krátky prehľad vývoja série Samsung Galaxy S:

2010 - Originálny Samsung Galaxy S sa dostáva na trh. Obsahoval operačný systém Android, vyberateľnú 1 500 mAh batériu, vymeniteľné úložisko a displej Super AMOLED.

2011 - Model S2 prichádza s väčšou obrazovkou, ale tenším telom, vďaka ktorému sa s telefónom manipulovalo pozoruhodne ľahko.

2012 - Model S3 odštartoval sériu inovácií batérií. Galaxy S3 obsahoval 2 100 mAH batériu, ktorá bola o 40% výkonnejšia ako batéria v roku 2010.

2013 - Samsung Galaxy S4 bol prvým zariadením série S, ktoré bolo uvedené na trh s predinštalovanou aplikáciou na sledovanie zdravia S Health.

2014 - Galaxy S5 predstavuje funkciu odolnosti proti vode a prachu. S5 dokázala vydržať ponorenie až do 1 metra vody na 30 minút bez poškodenia.

2015 - Galaxy S6 a S6 Edge predstavujú prvý kovový dizajn v histórii série S. Zariadenia mali kovový rám a sklenenú podložku.

2016 - Galaxy S7 a S7 Edge prichádzajú s vylepšeným fotoaparátom s duálnym pixelovým automatickým zaostrovaním a najširšou clonou v tejto oblasti.

2017 - Galaxy S8 a S8 + predstavili svetu Infinity Display. Tieto modely tiež obsahovali funkciu odomknutia pomocou rozpoznávania tváre, ako aj systém detekcie dúhovky zabezpečujúci vyššiu bezpečnosť.

2018 - Galaxy S9 a S9 + ponúkajú nové spôsoby kreatívneho prejavu s vylepšenou fotografiou pri slabom osvetlení a osobnými avatarmi.

2019 - Séria Galaxy S10 sa vyznačuje veľkosťou obrazovky a ďalším predným fotoaparátom na modeli S10 +.

2020 - Galaxy S20 prináša displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, vylepšený kamerový systém podporujúci nahrávanie videa v rozlíšení 8K a zväčšenie v super rozlíšení.

2021: Séria S21 obsahuje S21 5G, S21 + 5G a S21 Ultra 5G. Tieto zariadenia majú 8k video nahrávanie, Space Zoom, Directors View, kamerové systémy s viacerými objektívmi a celodennú inteligentnú batériu. S21 Ultra je možné navyše spárovať s perom S Pen a získať tak ešte viac spôsobov úprav a tvorenia.

Ako vidíte, Samsung priniesol prostredníctvom svojho vývoja pre každého niečo zaujímavé a užitočné. V sérii Galasy S nájdete rôzne možnosti, od odolnosti voči vode až po displej Infinity. Rad Galaxy S zanecháva naozaj  nezmazateľnú stopu v tom, ako dnes vyzerá technológia smartfónov. Stačí sa o tom len presvedčiť.

Zdroj obrázku: {Tetiana Shumbasova} / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk