Logo
Vytlačiť túto stránku

Čo nám aj po rokoch ukazuje iPhone XR?

Čo nám aj po rokoch ukazuje iPhone XR?

Takmer tri roky prídu niekomu málo, inému veľa, no vo svete moderných technológií znamenajú nepochybne pomerne dlhú dobu. Veď si len vezmite, aké technologické novinky a vychytávky prišli na svet v priebehu posledného roka či dvoch. Aj preto je zaujímavé pozrieť sa napríklad na modely smartfónov, ktoré uzreli svetlo sveta v roku 2018, a na to, ako sa im „darí“ dnes. Zaujímavým príkladom je aj iPhone XR.

Dôstojný pokračovateľ série

Na úvod trochu faktov – smartfón iPhone XR od spoločnosti Apple bol na trh prvýkrát uvedený v roku 2018, a ešte ku koncu roka bol dostupný prakticky vo všetkých svetových regiónoch. Jeho predchodcom boli modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Apple s týmto modelom slávil úspech – v roku 2018 bol jeho najpredávanejším telefónom a v treťom kvartáli roka 2019 bol dokonca svetovým číslom jeden v predajnosti všetkých smartfónov!

Dôležitá výdrž batérie

Ťažko takto priamo povedať, čo stálo za takým enormným záujmom o tento smartfón. Možno však za úspechom boli aj veci, na ktoré Apple stavil pri vývoji smartfónu. Zameral sa na veci, ktoré možno obrazne povedané neplnia titulky časopisov a novín, o to viac však pomôžu v každodennom používaní bežného človeka, pre ktorého nie sú najnovšie aplikácie práve najväčšou prioritou. Hovoríme o výdrži batérie. Model iPhone XR vydrží pri ideálnom nabíjaní aj dva dni používania! A sami uznáte, že to je pri dnešných smartfónoch veľmi dobré číslo a najmä, veľmi užitočné...

Jednoduchšie odomykanie

Prelomom oproti doterajším modelom je aj spôsob odomykania telefónu. Konkrétne v tomto prípade využíva iPhone XR spôsob odomykania tváre infračervenou kamerou, účinnou napríklad aj v noci alebo v tme. Nie je teda potrebné prikladať odtlačok prsta, ale telefón viete odomknúť oveľa rýchlejšie a jednoduchšie. Aj to je dobrý a citeľný posun dopredu, stojaci za úspechom tohto modelu.

Zdroj obrázka: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk