Logo
Vytlačiť túto stránku

Čo získate kúpou repasovaného notebooku?

Čo získate kúpou repasovaného notebooku?

Repasované modely rozdeľujú spotrebiteľov do dvoch skupín. Kým jednu skupinu tvoria zástancovia, ktorí obhajujú obnovené verzie, druhá časť má voči takémuto spracovaniu predsudky, no tie sú však mnohokrát neopodstatnené. Čo si teda konkrétne možno predstaviť pod repasovaným notebookom a aké výhody získame jeho kúpou?

Pokrok technológií nepoľavuje a mnohí vývojári sa snažia v každom novom modeli prísť s niečím nadštandardným. Mnohokrát sa tak stáva, že novinka poriadne dlho na výslní ani nezostane a vďaka príchodu ďalšej generácie sa dostáva do úzadia. Podobný postup praktizujeme aj my. Či už sme bežní spotrebitelia, ide o korporácie, firmy alebo stredné podniky, raz za čas dochádza k náhrade výpočtovej techniky za jej lepšie verzie. Dôvody bývajú rôzne, niekedy je to nariadením, inokedy už pôvodný model nespĺňa pokrokovosť súčasnej doby alebo len jednoducho ide o zámer s cieľom zefektívniť pracovné nasadenie.

Možnosti náhrady

Je váš notebook výrazne pomalší, nespĺňa vaše nároky a už ani toľko nevydrží? V tom prípade by ste mali začať rozmýšľať nad kúpou lepšieho zariadenia. Ak však nedokážete naplno využiť potenciál tých najnovších modelov a nechcete toľko míňať, vybrať si môžete aj z tých o niečo starších a navyše aj výrazne ušetriť. Pojem repasovaný síce znamená použitý, no nie v takom zmysle, ako sa nazdávate. Tieto produkty sú totiž úplne funkčné, pojazdné a schopné bezproblémovej prevádzky.

Repasovaná verzia

Repasované notebooky sú zaujímavým riešením, pokiaľ chcete pri kúpe zariadenia ušetriť, no nijako nepoľaviť zo štandardných nárokov. Mnohokrát nájdete v ponuke aj špičkové modely v rámci rozumnej cenovej kategórie, ktoré niekoľkonásobne prevýšia váš starý typ. Funkčnosť zariadení je stopercentne zaručená a zo štatistík vyplýva, že je chybovosť týchto modelov úplne minimálna a jej číselné vyjadrenie predstavuje menej ako jedno percento. Tieto typy sú dokonalou voľbou na bežné kancelárske práce, vyhľadávanie na internete a plnohodnotne poslúžia aj v našich domácnostiach.

Pozitíva obnoveného modelu

Solídny pomer ceny a kvality predstavuje výhodu a tú nemôže nikto vyvrátiť. Za totožnú sumu si pokojne nájdete aj nový model, no práve ten nemusí disponovať takou slušnou výbavou, akú získate pri lacnejšej repasovanej verzii. Výrazným pozitívom je predovšetkým šetrenie životného prostredia, kúpou obnoveného typu môžete opäť o niečo znížiť dopad na životné prostredie. Tieto verzie prešli dôkladnou technickou kontrolou, predstavujú tým zaručenú kvalitu. Bezchybné spustenie prevádzky, mimoriadna záručná lehota či služby v podobe servisu sú atribúty, ktoré kúpou takéhoto zariadenia bezpodmienečne získate. Dáte aj vy šancu plnohodnotnej repasovanej verzii?

Zdroj obrázka: kontuajew_peeowhy / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk