Logo
Vytlačiť túto stránku

D-Link ohlásil nové prístupové body

D-Link ohlásil nové prístupové body

Spoločnosť D-Link, nadnárodný výrobca sieťových zariadení, predstavila dva nové prístupové body pripravené pre iniciatívu WiFi4EU - bezdrôtový AC1200 Wave 2 dvojpásmový prístupový bod DAP-2662 a bezdrôtový AC1200 Wave 2 dvojpásmový vonkajší PoE prístupový bod DAP-3666. Obe zariadenia sú špeciálne navrhnutá tak, aby poskytovali vysoko výkonné bezdrôtové pripojenie v celom rade prostredí a tiež škálovateľnú, flexibilnú a centralizovanú správu siete.

Pre vnútorné prostredie, ako sú verejné budovy, knižnice, zdravotné strediská a múzeá, ponúka DAP-2662 rýchle, bezpečné a centrálne spravovateľné dvojpásmové Wi-Fi pripojenie. Naopak DAP-3666 poskytuje vysokorýchlostné bezdrôtové pripojenie v exteriéri, ako sú parky a námestia. Vďaka robustnej konštrukcii s krytím IP68 odolá tento prístupový bod drsným poveternostným podmienkam a vonkajším prostrediam, vrátane vlhu, prachu, nečistote a teplote v rozsahu od -30°C do 60°C.

Oba prístupové body podporujúce technológiu 802.11ac Wave 2 poskytujú kombinované bezdrôtové rýchlosti až do 1200 Mb/s a ​​sú vybavené inovatívnou technológiou MU-MIMO, ktorá zabezpečuje, aby mohlo k širokopásmovému Wi-Fi signálu pristupovať viac zariadení súčasne. Oba prístupové body spĺňajúce technické požiadavky iniciatívy WiFi4EU majú certifikát Passpoint® od Wi-Fi aliancie a spĺňajú požiadavky Hotspot 2.0, čo garantuje bezproblémový a bezpečný prístup zariadení k známym a povoleným verejným Wi-Fi sieťam. Bezplatný softvér Nuclias Connect na centralizovanú správu siete poskytuje vyhradený a jediný centralizovaný bod správy všetkých prístupových bodov v sieti WiFi4EU. Vstavaný overovací portál (Captive Portal) je používateľsky prispôsobiteľný a dovoľuje vložiť tzv. Snippet, sledovací kód na vzdialený monitoring WiFi4EU siete európskou komisiou.

Oba prístupové body podporujú najnovšie šifrovanie WPA3 a vytvárajú tak robustné zabezpečenie Wi-Fi. Medzi širokú škálu podporovaných inovatívnych bezpečnostných funkcií patrí tiež overovanie používateľov cez RADIUS servery alebo filtrovanie podľa MAC adries. Správcovia siete tak môžu vytvoriť bezpečné, spoľahlivé a dôveryhodné sieťové prostredie.

Cena a dostupnosť

Prístupové body DAP-2662 a DAP-3666 sú na Slovensku a v Českej republike k dispozícii za maloobchodné ceny 135 a 270 euro bez DPH. Pre získanie ďalších informácií kontaktujte prosím miestnu pobočku D-Link.

http://www.dlink.com

© 2015 PCNews.sk