Logo
Vytlačiť túto stránku

Darujte si tablet - šikovného pomocníka do rušných, ale aj relaxačných okamihov

Darujte si tablet - šikovného pomocníka do rušných, ale aj relaxačných okamihov

Poznáte situácie, kedy je obrazovka smartphonu príliš malá a obrazovka notebooku či PC monitora zase príliš veľká? Práve v týchto chvíľach prichádzajú na rad vďaka svojej kompaktnosti tablety. Zmestia sa do každého batohu aj kabelky, dokážu ušetriť veľa miesta a zefektívniť každodenné povinnosti. Pri výbere tabletu je potrebné v prvom rade uvažovať, na čo ho chcete využívať. Od účelnosti sa odvíjajú následné parametre ako operačný systém, procesor, veľkosť pamäte, pamäť RAM, možnosť vloženia SIM karty či pamäťovej karty, a rôzne iné.

Tri vlajkové lode v hre

Najpredávanejšie a najrozšírenejšie v dnešnej ponuke sú tri operačné systémy: Android, iOS a Windows. Android je otvorený operačný systém, ktorý využíva aj veľké množstvo mobilných telefónov. Zároveň je prepojený s Google a môžete sa nechať unášať na vlnách tisícov bezplatných aplikácií z Google Play. Operačný systém iOS je známy svojou výkonnosťou bez zasekávania a veľkým plusom pre používateľa je okrem iného aj dlhá výdrž batérie. Windows sa približuje funkčnosťou počítačom s Windows 8 a 10, preto tablety bývajú často v balení s klávesnicami. 

S väčším priestorom prichádza aj viac možností zábavy

Ak máte v pláne zahltiť zariadenie množstvom dát, dbajte na veľkorysejšie úložisko, či možnosť vloženia pamäťovej karty. Čím je vyššia pamäť RAM, tým rýchlejšie zariadenie pracuje a používateľ môžete mať otvorených viacero okien. Potrápiť vás môže pri výbere aj výdrž batérie. Samozrejme, nikto nechce, aby sa mu vypol seriál, zadanie do školy či online tréning z dôvodu vybitej batérie. Samotná výdrž je ovplyvnená viacerými faktormi (jas, kapacita batérie, procesor,..) no kvalitnejšie modely by mali vydržať v chode 8 až 10 hodín.

Svoje miesto si nájde v každej domácnosti

Rovnako ako pri výdrži batérie či veľkosť pamäte, tak aj tu platí, čím väčšia uhlopriečka, tým vyššia cena. Najmenšie tablety sú veľké cca 6 až 7 palcov, čo je veľkosť mobilného telefónu. Štandardné a najviac kupované sú zariadenia s veľkosťou uhlopriečky 9 až 10 palcov.

Tablety majú naozaj rôznorodé využitie. Do školy, na dlhé cesty do auta, do vlaku, na pozeranie seriálov, pracovné schôdze i rodinné stretnutia.

Zdroj obrázku: {GaudiLab} / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk