Logo
Vytlačiť túto stránku

Elektronické knihy naberajú na popularite

Elektronické knihy naberajú na popularite

Knižný priemysel s technologickým pokrokom taktiež zažil istú formu evolúcie, keď sa do popredia čoraz viac dostávajú elektronické knihy. V čom je ich výhoda?

Knihy online v poslednej dobe lákajú čoraz viac čitateľov a treba priznať, že aj vďaka nim si k samotnému čítaniu našli cestu aj ľudia, ktorí dovtedy čítanie kníh neobľubovali. To, že online knihy sú budúcnosťou, si uvedomujú aj samotní autori, ktorí okrem klasickej knižnej väzby pripravujú pre svojich čitateľov aj knižky v elektronickej podobe. Niektorí z autorov sa už dokonca vzdali klasického knižného vydania a začali písať knihy, ktoré si môžete zakúpiť len online.

Aké sú výhody online kníh?

Knihy, ktoré si môžete zakúpiť alebo stiahnuť online, majú oproti tým klasickým celý rad výhod či už pre samotného čitateľa, alebo autora. Z pohľadu čitateľa sú online knihy určite pohodlnejšou alternatívou oproti klasickej knižke najmä na cestách. Jediné, čo totiž na čítanie potrebujete, je, samozrejme, online kniha a váš mobil prípadne iné zariadenie, pomocou ktorého si knihu zobrazíte. Ak teda radi čítate, elektronické knihy vám určite ušetria kopu miesta. Z pohľadu autorov je vydávanie online kníh taktiež lepšou voľbou, keďže si šetria svoje náklady. Vydanie klasickej knihy je totiž spojené s ďalšími nákladmi ako tlač, ktorá v niektorých prípadoch môže vyjsť na niekoľko tisíc eur.

Kúpou online knihy ušetríte

Tým, že autori nemusia platiť výdavky za samotnú tlač knihy sa častokrát stane, že online kniha je o niečo lacnejšia ako klasická knižná väzba. Pri kúpe jednej knižky si sumu, ktorú ste ušetrili možno nevšimnete, ak však patríte medzi ľudí, ktorí si kupujú viacero titulov, na konci mesiaca vám môže vyjsť pomerne slušná suma. Veríme, že sme vás týmto článkom podporili k tomu, aby ste aj vy vyskúšali čítanie pomocou online kníh. V prípade, že by ste mali problém s výberom elektronických kníh, určite odporúčame navštíviť stránky Alza.sk, kde nájdete viac ako 15 tisíc e-kníh.

Zdroj obrázka: Aleksandravicius / Shutterstock.com

Súvisiace položky (podľa značky)

© 2015 PCNews.sk