Logo
Vytlačiť túto stránku

Herný krvák Mortal Kombat vás aj naďalej má čím osloviť

Herný krvák Mortal Kombat vás aj naďalej má čím osloviť

Kultový herný titul Mortal Kombat stál za zrodom bojových hier a svojím prvým vydaním v roku 1992 spustil revolúciu v hraní plného brutality a násilia. Bitkárske súboje dovtedy nemali takéto násilnícke spracovanie a práve Mortal Kombat sa postaral o premiéru krvavých súbojov s drastickým zakončením. Krutá smrť vzbudila rozruch a nevyhla sa aj určitej miere regulácií.

Takmer 28 rokov uplynulo od prvého vydania kultovej série arkádových bojových hier. Mortal Kombat síce nepredstavoval zložitý herný systém hrania, ale mal čo ponúknuť. Práve brutalita a priam až beštiálne zakončenie súbojov nadchlo herných fanúšikov a v časoch skákačiek či príjemných oddychoviek táto hra priniesla dlho očakávanú zmenu. Realistická surovosť si však získala nielen pozornosť herných fanúšikov, ale aj kritikov a dokonca sa neobišla aj bez určitých regulácií. Táto arkádovka však neskončila svojím prvým vydaním a neustále oslovuje čoraz viac priaznivcov bojových hier. Má však aj naďalej čím prekvapiť alebo už naplno využila svoj herný potenciál?

Ťaží zo svojich vylepšení

Úspech Mortal Kombatu pramení aj z toho, že vývojári presne vedia, kam sa s hrou posúvať. Kým bitkárske stálice s fanúšikmi neustále zostávajú, hra sa prispôsobuje súčasnej dobe a jej grafické premeny sú každým novým dielom viditeľné. Popularite hry výrazne pomáha aj epická sága na pokračovanie či neustále vylepšovanie krvavých súbojov, pričom posledné dva diely z tejto hernej série to len potvrdzujú.

Posledné vydania prekvapujú

Mortal Kombat X sa z hľadiska multiplayera opäť posunul a v tomto prevedení získavate možnosť byť členom niektorej z frakcií, pričom sa v rámci nej môžete posúvať na vyššie ranky. Posledným doterajším vydaním bol Mortal Kombat 11 a len minulý rok nám priniesol jeden z najzaujímavejších príbehov v rámci danej série. Toto spracovanie si získalo hráčov najmä pre dynamickú akciu a brutálne animácie pri sérii úderov Fatal Blows jednotlivé zápasy výrazne oživili.

Pripravte sa na rýchle tempo súbojov a naučte sa čítať kroky súpera. Možno to bude zo začiatku pomerne náročné, no oveľa viac tým skvalitníte zážitok z hrania a dočkáte sa krvopotne vydobytého víťazstva, než by ste docielili bezvýznamným stláčaním všetkých tlačidiel naraz.

Zdroj obrázka: korobskyph / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk