Menu

Horizon: Zero Dawn ponúka víziu pravekej budúcnosti

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 993 krát
  • Tlač
  • E-mail

Hra Horizon: Zero Dawn je vstupenkou do post-apokalyptického praveku budúcnosti. Zabudnite na súčasný svet a pripravte sa na časy, keď sa ľudstvo klania bohom, druží sa v kmeňoch a celému svetu dominujú obrovské mechanizmy, ktoré pripomínajú praveké zvieratá. Takúto hru sme tu rozhodne ešte nemali, za veľkolepý otvorený svet s nesmiernou dávkou akcie možno vďačiť holandskému štúdiu Guerilla Games.

Ako by vyzeral svet, ak by sa ľudstvo vrátilo k pravekému životu a takmer všetko moderné by zmizlo? Sľubnú a pomerne realistickú víziu vám ponúka práve Horizon: Zero Dawn a jeho príbeh je do detailov vyladený. Nespútaná divočina, krásy okolitej scenérie či kontrast technických monštier s prírodou k hraniu jednoducho nabáda a vďaka výraznej slobode a rozmanitosti otvoreného sveta máte zaručené dlhé hodiny kvalitného hrania.

Svižné herné tempo

Klasický hrdinský príbeh nás čaká aj v tomto prevedení, ale tento raz pôjde o ženskú hrdinku s menom Aloy a tešiť sa môžete na post-apokalyptický svet s úplným civilizačným reštartom. Kvalitné príbehové spracovanie tejto hry vás rozhodne vtiahne do archaického deja plného pravidiel, úkrytov a neustáleho boja. Zabudnite na zdĺhavé questy, ktoré sú postavené na neustálom zbieraní surovín, príbeh je svižný a neustále sa niečo deje.

Rozmanitá RPG výprava

Podmanivá herná mapa, sloboda hráčov a množstvo misií či vedľajších liniek sa postará o dlhé hodiny hrania. Medzi hráčmi bude však rozhodne vítaným predovšetkým prepracovanosť súbojov a obmena štandardného herného arzenálu. Zabudnite na bežné strelivo, v tomto prípade je tým najúčinnejším luk. Pripraviť sa môžete na mnoho vylepšení a craftovanie vám k tomu dokonale poslúži.

Prepracovaná herná scenéria

Kvalita grafického spracovania je znamenitá a dizajn dinosaurích mechanizmov vás rozhodne nadchne. Takýto premyslený koncept lovenia ste rozhodne ešte v iných hrách nevideli. Taktické plánovanie, rozdielna obťažnosť súbojov a pohotové reakcie, to všetko bude v boji s mechanickými monštrami kľúčové, no zápasiť budete aj proti vlastnému druhu. Nájsť slabé miesta mechanizmov vám výrazne pomôže, ich hacknutie však bude ešte zábavnejšie.

Oceniť možno celý mechanizmus hry, no vyzdvihnúť treba aj famózne technické spracovanie. Openworld v tomto prevedení si vás jednoducho získa. Svižné tempo hry, epické súboje a pútavá dejová linka so silným záverom len potvrdzujú, akou úspešnou je táto post-apokalypsa.

Zdroj obrázka: lassedesignen / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013