Logo
Vytlačiť túto stránku

Je Windows 10 najlepším operačným systémom na svete? Mali by ste naň prejsť aj vy!

Je Windows 10 najlepším operačným systémom na svete? Mali by ste naň prejsť aj vy!

Spoločnosť Microsoft zásobuje osobné počítače svojimi operačnými systémami už desiatky rokov. Zažili sme od nich mimoriadne vydarené verzie, ale aj tie, ktoré mali v sebe množstvo chýb a boli pod ostrou kritikou. Najnovším OS od Microsoftu je Windows 10. Je momentálne tým najlepším, čo môžete v PC mať?

Windows 10 je najnovším operačným systémom spoločnosti Microsoft a zároveň nástupcom obľúbených operačných systémov Windows 7 a Windows 8. Je to však skutočne posun vpred a môžeme hovoriť o najlepšom OS na svete?

Nuž, pre bežných užívateľov jednoznačne. Windows 10 sa vyznačuje mimoriadne rýchlym štartom a odozvou celého systému. Taktiež je plne prispôsobený na dotykové ovládanie, čo ocenia najmä používatelia 2v1 notebookov.

Vylepšený prehliadač od Microsoftu

Súčasťou Windowsu 10 je aj nový a vylepšený internetový prehliadač Microsoft Edge. Ten po dlhých rokoch nahradil nefunkčný, pomalý a takmer nepoužívaný Internet Explorer. Edge si vďaka svojej rýchlosti a pohotovosti rýchlo našiel svojich fanúšikov a mnohí ho dokonca dávajú hneď vedľa jednotky na trhu - Google Chrome.

Pri výbere Windows 10 dávajte pozor na verziu

Hlavným kritériom pri výbere operačného systému Windows 10 je jeho verzia. V súčasnosti sa predávajú dve verzie, a to 32-bitová a 64-bitová. Rozdiel v týchto verziách je ten, že tá 64-bitová podporuje počítače s operačnou pamäťou viac ako 4 GB RAM. Pre užívateľov to tak znamená viac spustených programov a rýchlejšiu odozvu celého počítača.

Windows 10 je prítomný v našich počítačoch už pomerne dlhý čas a vďaka pravidelným aktualizáciám a vylepšeniam zo strany firmy Microsoft ho môžeme považovať za najlepší a najpoužívanejší operačný systém na svete.

Zdroj obrázka: Lordn / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk