Logo
Vytlačiť túto stránku

Konzola PlayStation 5 má byť jednoducho prelomová

Konzola PlayStation 5 má byť jednoducho prelomová

Ôsma generácia sa nám pomaly končí a čo nevidieť prichádza novšia rada. Príchod nových herných konzol od spoločností Sony a Microsoft sa neuveriteľne rýchlo blíži a kým obe niečo zo svojich prelomových noviniek odhalili, okolo možnej konzoly Nintenda kolujú aj naďalej len dohady a špekulácie. Na čo sa teda môžu tešiť prívrženci herných konzol od PlayStationu?

Príchod deviatej generácie je tu už nevidieť, pár mesiacov nás delí od spustenia predaja tých najočakávanejších konzol súčasnosti. Ohlásený PlayStation 5 má už aj svojho rivala, spoločnosť Microsoft nenecháva nič na náhodu. Čo však môžu očakávať od novej generácie hrania priaznivci a verní zástancovia konzol PlayStationu?

Vylepšené parametre

Zabudnite na dohady, technické údaje o najnovšom PlayStation 5 už boli odhalené. Osemjadrový procesor 3,5 GHz, grafika v podobe 10,28 TFlops a kapacita pamäte s veľkosťou 16 gigabajtov. Veľmi vítaným bude prechod na SSD disk, ktorý je špeciálne vytvorený pre túto konzolu. Očakávaná novinka konkurencie si však dala za cieľ prevýšiť tieto technické parametre a podľa doposiaľ zverejnených informácií smeruje správnym smerom. Ako veľmi sa jej to podarí splniť, zistíme až po uvedení do predaja. Toto večné doťahovanie súperiacich konzolových mocností je potvrdením toho, že sa môžeme na príchod noviniek tešiť a očakávať samé vylepšenia.

Veľké očakávania

Prísľuby japonskej spoločnosti Sony sú prevratné. Podľa toho, čo doposiaľ odznelo, by sme sa mali tešiť na kvalitný priestorový zvuk a podporu nielen 4K, ale aj 8K rozlíšenia. Mnohí priaznivci sa nevedia dočkať dlho očakávanej možnosti spätnej kompatibility v rámci herných titulov PS4, s ktorou vývojári už počas jej predošlých verzií mierne zaostali. Nájdu sa aj takí, ktorí ocenia najmä výber voľby úsporného režimu. Práve ten im ušetrí spotrebu energie.

Nečakaný dizajn ovládača

Mnohé špekulácie kolujú o oficiálnom vizuále konzoly, ten ešte hráčskemu svetu nebol predstavený a budeme si musieť chvíľu počkať. Nedávno sa však komunita hráčov mohla oboznámiť s bezdrôtovým ovládačom DualSense, ktorý rozdelil priaznivcov herných konzol od japonskej spoločnosti Sony na dva tábory. Jedným príde radikálne prevedenie v bielom odtieni zaujímavé, iní ho výrazne zavrhujú. Do akej miery bude táto výrazná zmena v dizajne vplývať aj na samotné hranie hier, zistíte až pri prvotnom testovaní.

Zdroj obrázka: Krakenimages.com / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk