Menu

Ktorá konzola preslávila siedmu generáciu PlayStationu?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 943 krát
  • Tlač
  • E-mail

Sony síce nestál za štartom siedmej generácie herných konzol, napriek tomu v nej mal výrazné zastúpenie. Konzola PlayStation 3 bola totiž porovnateľným konkurentom úspešnej Xbox 360 a výrazne obstála aj proti Wii konzole od japonského Nintenda. Čomu však môže vďačiť za svoj úspech?

Prvýkrát sa hernému svetu predstavila takmer pred pätnástimi rokmi a stala sa nástupcom PlayStationu 2. Herná Konzola PS3 svojím príchodom opäť potešila hráčske davy a mnohí fanúšikovia a priaznivci značky mali od novej generácie enormné očakávania. Stať sa pozíciou číslo jeden a nahradiť najrýchlejšie sa predávajúcu konzolu herných čias predstavovalo veľké sústo, o ktoré sa spoločnosť Sony pokúsila práve s PS3. Podarilo sa vývojárom dosiahnuť vytúžený cieľ a spustiť ďalší masový predaj konzoly?

Náročný štart

Spustenie novinky nieslo so sebou obrovskú zodpovednosť. Zámer predstavenia novej konzoly bol jasný, opäť prevýšiť očakávania hráčov a ponúknuť im niečo, čo by stálo za náhradu obľúbeného PlayStation 2 jeho novým nasledovníkom. Pomalý nárast predaja však len potvrdil, aké ťažké bývajú začiatky a na svoj úspech si musela konzola nejaký čas ešte počkať.

Ťaženie z chýb konkurencie

Problémy neobišli ani konkurenciu, čo výrazne hralo v prospech PlayStationu. Pri PS3 bola najväčším problémom práve prvotná uvádzacia cena, no sprevádzali ho aj komplikácie späté s vývojom. Mnohí hráči sa pri konkurenčnom Xbox 360 stažovali najmä na jeho chybovosť v úvode predaja. V oboch prípadoch tak bolo nutné napraviť tieto nedostatky a poučiť sa z chýb.

Solídny predaj

Obe konzoly sa z úvodných komplikácií však pomerne rýchlo zotavili a ich predajnosť v podobe takmer 80 miliónov kusov len potvrdila, že tieto novinky dokázali na trhu solídne obstáť. Výhercu by ste spomedzi týchto dvoch rivalov hľadali len márne, najväčší úspech získala konzola Wii od Nintenda. Práve vďaka svojmu jednoduchému spracovaniu a variácii pri pohybových hrách sa táto konzola stala špičkou siedmej generácie. Takmer sto miliónov predaných kusov to len potvrdzuje.

Zdroj obrázka: Dusan Petkovic / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013