Menu

Ktorý iPhone si vybrať, aby spĺňal vaše požiadavky?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1195 krát
  • Tlač
  • E-mail

Iphone patrí medzi najpopulárnejšie značky mobilov, pretože disponuje množstvom zaujímavých funkcií. Poskytuje nielen dobrý fotoaparát a bezchybné fungovanie, ale rovnako sa skvelo prepája aj s ostatnými zariadeniami Apple. Vďaka tomu je skvelou voľbou pokiaľ doma niektoré z týchto produktov máte. Na trhu už ale existuje množstvo modelov a tak môže byť pomerne náročné si vybrať ideálny model pre vaše potreby – ako si teda vybrať?

Cena je pri výbere podstatným parametrom

Iphone predstavuje telefón, ktorý je pomerne cenovo náročný, čo sa týka vstupnej investície. Veľké cenové rozdiely nájdete medzi rôznymi modelmi a preto je dôležité si všímať označenie. Úplne inú cenu má napríklad iPhone 12 Pro Max a iPhone SE. Práve preto by mala byť cena jedným z prvých parametrov, na ktoré sa budete prizerať.

Medzi najlacnejšie v súčasnosti patrí model iPhone SE 2. generácie. Aj keď je to na telefón od Apple pomerne nízka cena, napriek tomu dostanete kvalitný a plnohodnotný produkt. Má pomerne dobrý výkon a dostačujúci fotoaparát. Práve preto je ideálny napríklad aj pre užívateľov, ktorí chcú tento telefón vyskúšať, prípadne aj pre menej náročných zákazníkov. Medzi druhý najlacnejší model patrí iPhone XR , pričom v porovnaní s predchádzajúcim modelom má napríklad vyššiu výdrž batérie, doplnok Face ID, či zaujímavé farebné dizajny.

Funkcie súvisia s cenou iPhone

Množstvo rôznych funkcií, ale napríklad aj úložisko, či dizajn a fotoaparát súvisia často aj s cenou zariadenia. Napríklad iPhone 12 Pro Max patrí medzi drahšie modely, ktoré ale disponujú množstvom skvelých benefitov. Pre užívateľov poskytuje napríklad fotoaparát s viacerými objektívmi, vďaka čomu môžete robiť naozaj vysoko kvalitné fotografie. Množstvo softwarových vychytávok vám umožní napríklad upravovať fotky. Rovnako disponuje aj vysokou RAM pamäťou, čo zaisťuje plynulejší chod.

Vo všeobecnosti teda môžeme skonštatovať, že pri výbere je veľmi podstatné najmä zosúladiť dva hlavné parametre: koľko ste ochotní investovať a za aké funkcie. Je preto podstatné, aby ste vedeli, ktoré funkcie sú pre vás podstatné a rovnako aj koľko ste ochotní za mobil zaplatiť. Na základe týchto parametrov už potom len musíte nájsť model ideálny pre vás a vaše potreby. Veľa šťastia pri hľadaní!

 

Zdroj obrázka: Dusan Petkovic / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013