Logo
Vytlačiť túto stránku

Kuchynský pomocník je vždy vítaný

Kuchynský pomocník je vždy vítaný

Ranné vstávanie dokáže byť niekedy poriadne náročné. Hlavne v zime, keď za oknami stále kraľuje hlboká tma. Kto by predsa chcel dobrovoľne opúšťať pohodlie svojich perín? Vyskočiť z vyhriatej postele je občas až prekvapivo náročné, no s tým správnym pomocníkom vám to pôjde ľavou zadnou. Pretože každé úspešné ráno začína s hrnčekom kvalitnej kávy.

Ponuka je široká

Kávovar rozhodne patrí medzi kuchynské spotrebiče, do ktorých sa oplatí investovať. Jeho funkčné využitie je s každým rokom širšie a tak dnes môžete na trhu nájsť hneď niekoľko typov, ako napríklad:

  • kapsulový kávovar,
  • automatický kávovar,
  • pákový kávovar,
  • špeciálny french press,
  • kávovar mokka,
  • kávovar na prekvapkávanú kávu.

Každý jeden druh sa špecializuje na niečo iné, a tak je len na vás, či dáte prednosť osvedčenej klasike, alebo zvolíte jeden z novších modelov. Ak ráno patríte medzi tých, čo väčšinou nestíhajú a radi ušetria každú minútu, potom je tou najlepšou voľbou automatický kávovar. Ten tiež skvelo zapadne aj do kancelárií a pracovných podnikov. Naopak, praví milovníci kávy určite ocenia pákový kávovar.

Inteligentná domácnosť

Dokonca už aj vo svete kávovarov sa objavujú inovatívne modely, ktoré je možné zapojiť do siete inteligentnej domácnosti. Vďaka tomu si zvládnete kávu pripraviť napríklad v priebehu sledovania vášho obľúbeného filmu. Výhodnou kúpou sú taktiež kapsulové typy. Ich hlavným bonusom je fakt, že zvládnu pripraviť takmer čokoľvek a nestojí vás to žiadne zbytočné úsilie. Jednoducho vložíte kapsulu do kávovaru a ostatné necháte na ňom.

Kvalitná investícia

Na trhu je možné nájsť množstvo značiek, ktoré sa špecializujú práve na kávových pomocníkov. Jednou z nich je rozhodne svetoznáma značka DeLonghi, ponúkajúca spoľahlivé modely, ako napríklad Eletta či PrimaDonna.

Zdroj obrázka: rawf8 / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk