Logo
Vytlačiť túto stránku

Kvalitné osvetlenie pri hraní počítačových hier: Dokáže zvýšiť váš výkon?

Kvalitné osvetlenie pri hraní počítačových hier: Dokáže zvýšiť váš výkon?

V súčasnosti sú počítačové hry mimoriadne obľúbené. Platí to nielen u mladých ľudí, ale aj u tých starších. Aj to je dôvod, prečo sa vyrába čoraz viac príslušenstva pre hranie tohto typu hier. V tomto článku si povieme niečo o špeciálnom osvetlení, ktoré dokáže zvýšiť celkový výkon pri hraní.

Možno by ste neverili, no hraním počítačových hier sa v dnešnej dobe mnoho ľudí aj živí. Iní to zas majú ako svoju záľubu, prípadne hrajú tieto hry v rámci voľného času alebo so svojimi priateľmi. Nech už je dôvod akýkoľvek, mali by ste sa vybaviť príslušenstvom, ktoré je pre počítačové hry nevyhnutné.

shutterstock 1907416285

Zdroj obrázka: Parilov / Shutterstock.com

V prvom je potrebná vhodná stolná lampa. Prečo? Niektoré klávesnice totiž nemusia byť podsvietené. Večer sa tak prirodzene znižuje viditeľnosť jednotlivých písmen a čísiel. Aby ste si nekazili zrak, zakúpte si klasickú stolnú lampu.

Praktický tip: Ak neviete, kde nakupovať, použite vyhľadávač Biano. Zobrazí vám tú najvýhodnejšiu ponuku, čo vám ušetrí veľa času. Koniec koncov, ten môžete následné venovať napríklad hraniu.

 

Moderné osvetlenia

Samozrejme, nemusíte ostať len pri stolnej lampe. V súčasnosti existuje viacero iných inovatívnych riešení, ktoré môžete vyskúšať. Miestnosť pre hráčov s dokonalou atmosférou tak bude stopercentne pripravená na ten najlepší zážitok z hry.

Svetlá na strope

Svetlá na strope môžu vytvárať vzory hviezd, poprípade jemnú galaxiu. Takýto typ osvetlenia dodá hráčskej atmosfére to pravé orechové.

Laserové osvetlenie

Laserové osvetlenie patrí medzi energeticky úsporné svetlá. Premieta bohaté a živé farby, ktoré sa dajú rozdeliť aj na tisícky ďalších lúčov. Farbu a intenzitu si môžete ovládať na základe toho, čo vám bude príjemné.

shutterstock 1732740146

Zdroj obrázka: Phoenix_Renders / Shutterstock.com

Projekčné svetlá

Svetlá z projektora premenia každú miestnosť na upokojujúce prostredie. Okrem toho, projektory vynikajú mnohými benefitmi. V prvom rade sú malé a prenosné. A aby toho nebolo málo, projekčné svetlá sú šetrné k očiam a zároveň vás dokážu aj upokojiť.

 

Prečo je dôležité kvalitné osvetlenie?

Vyššie sme si spomínali, že niektoré počítače nemajú osvetlenú klávesnicu. Na druhej strane, keďže väčšina herných počítačov a klávesníc spadá do vyššej cenovej kategórie, funkciou osvetlenia štandardne disponuje. Čo však patrí medzi hlavné dôvody používania kvalitného osvetlenia pri hraní počítačových hier?

Udrží vás v pokoji

Ak budete mať vo vašej hernej miestnosti kvalitné osvetlenie, dokáže vás upokojiť. Vďaka tomu udrží vašu koncentráciu na maxime a vy sa budete môcť plne sústrediť na hru. Kvalitné osvetlenie vás teda dokáže natoľko vtiahnuť do deja, že sa môžete naplno ponoriť do hry.

shutterstock 1430140211

Zdroj obrázka: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Osvetlenie správnych bodov

Osvetlenie celej miestnosti nemusí byť pri hraní počítačových hier úplne najpríjemnejšie. Ostré svetlo by vám rozhodne nerobilo dobre. Práve naopak, mohlo by sa pričiniť k poškodeniu zraku, prípadne k rozrušeniu vašej koncentrácie. Aj preto sa zvolené osvetlenie odporúča situovať tak, aby svietilo výlučne na počítač a klávesnicu.

Vytvorte si jedinečnú atmosféru

Ak hrávate hry pravidelne, viete, že herná atmosféra je veľmi dôležitá. Musíte sa jednoducho naladiť na tú správnu vlnu, koncentrovať sa a plne sa sústrediť na hru. Neváhajte si do vašej domácej herne pozvať aj priateľov a vychutnajte si moderné osvetlenie spolu s nimi.

Či už si kúpite kvalitnú stolnú lampu, alebo projekčné svietidlá, určite neoľutujete. Povýšite totiž váš výkon pri hraní hier na ďalšiu úroveň. A ako sme už o čosi vyššie spomínali, bonusom bude príjemná a upokojujúca atmosféra, vďaka ktorej sa stane hranie počítačových hier relaxom.

© 2015 PCNews.sk