Menu

Kvalitný toner: Základ plne funkčnej tlačiarne i kancelárie

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1886 krát
  • Tlač
  • E-mail

Toner je prášková farba používaná v kazetách, pomocou ktorej sa na papieri vykresľuje a zobrazuje požadovaný text alebo obraz. Výsledná kvalita tlače, ako aj všetky funkcie tlačiarne sú od tohto doplnku vo veľkej miere závislé.

Poďte sa preto spolu s nami pozrieť na vlastnosti, ktorými by mala nová alebo náhradná náplň HP 300 disponovať, aby ste boli s hotovým textom nadmieru spokojní.

Výsledok tlače môže ovplyvniť aj papier

Základom pre farbu je polyester alebo polymér na báze styrén-akrylu. Ako pomocné prvky sa používajú živica a grafit, je možné pridať trochu železa. Takéto zloženie poskytuje ideálnu štruktúru farby, v dôsledku čoho sa nerozšíri a nerozotrie po papieri.

Samozrejme, tiež závisí od kvality papiera a jeho zloženia. Aj jeho povrch môže rozhodnúť o zobrazení vytlačeného textu alebo obrazu.

Investujte do lepších modelov

Náplň sa v tlačiarni minie veľmi rýchlo. Závisí tiež od využitia zariadenia na konkrétne účely. Obmedzovať sa ale nemusíte, pretože kapacita je pri mnohých toneroch veľká a výber náhradných modelov obrovský.

Zväčša to ale platí pri kvalitných tonerov HP, ktorých kúpa ale nie je žiadna veľká investícia a zásah do firemného alebo rodinného rozpočtu.

Nezabúdajte na údržbu tlačiarne

Aj podcenená údržba tlačiarne môže kvalitu tlače a kapacitu tonerov negatívne ovplyvniť. Napriek svojej technickej dokonalosti sa preto o toto zariadenie z času na čas aj starajte. Odstránenie prachu a pravidelné používanie je základ úspechu.

Aj takto prevencia môže stáť za úspechom vašej prezentácie alebo vytlačenej diplomovej práce. Tak na to myslite a k tlačiarni vždy len ten najlepší toner vyberte.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013