Logo
Vytlačiť túto stránku

Najlepší bezpečnostný systém auta? Komfort elektrickej garážovej brány

Najlepší bezpečnostný systém auta? Komfort elektrickej garážovej brány

Nielen ceny nehnuteľností, ale aj motorových vozidiel z roka na rok rastú. Preto je ochrana  majetku v dnešných časoch veľmi dôležitá. Klasické bezpečnostné systémy však na zabezpečenie vozidla nestačia, pretože zlodeji sú čoraz prefíkanejší. Najlepším bezpečnostným systémom auta preto ostáva garážová brána s jej komfortným elektrickým pohonom.

Poďme sa spoločne na túto technológiu pozrieť z blízka, aby ste o jej výhodách získali lepšiu predstavu a mohli si lepšie vybrať.

 

V čom je ukrytá sila profesionálnych garážových brán?

Moderná elektrická garážová brána pozostáva z prvku brány, výkonného pohonu a ovládania. V závislosti od typu inštalovaných dverí sa používajú vždy rôzne systémy. Obzvlášť pohodlné však budú takéto garážové brány len vtedy, keď je pohon ovládaný bezdrôtovo.

Sú na to rôzne systémy. Skoršie koncepty pracovali so svetelnými závorami alebo tlakovými senzormi, ktoré boli skryté pod dlažbou vjazdu do garáže. Po mnoho desaťročí boli štandardom infračervené diaľkové ovládače, ktoré bolo možné jednoducho prenášať v schránke v aute. Tie sú dnes postupne nahrádzané ovládačmi inteligentnej domácnosti, ktoré sa využívajú aj v modernej technike profesionálnych garážových brán s jedinečnou povrchovou úpravou.

 

Dovybaviť alebo postaviť novú? Odpoveďou je automatizácia brány

Spomínali sme, že ceny všetkých komodít dnes raketovo stúpajú, takže nielen kúpa nového auta, ale aj lepšej a výkonnejšej brány môže byť ohrozená. Avšak, nemusíte mať hlavu v smútku, pretože namiesto kúpy nového modelu, si môžete aktuálny model vybaviť výkonnou automatizáciou brány.

Elvas vám ponúka množstvo zaujímavých riešení, ktorými môžete rozšíriť bránu vašej garáže nielen o špeciálny pohon. Okrem automatizácie si môžete vybrať aj všetky komfortné a bezpečnostné systémy, ktoré premenia plne vybavenú elektrickú garážovú bránu na dokonalý ochranný prvok domácnosti alebo iného (verejného) priestoru. Vyskúšajte to :-)

Zdroj obrázka: NIKCOA/Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk