Menu

Nestarnúca klasika Nokia 3310. Ako sa podarila jej vynovená verzia?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1980 krát
  • Tlač
  • E-mail

Jedným z najikonickejších telefónov, ktoré kedy boli vyrobené a ktorý poznala jedna celá generácia, je legendárna Nokia 3310. Mobil, ktorý je dodnes terčom rôznych vtipov kvôli jeho nerozbitnosti či mimoriadnej výdrži batérie. 

 

Nokia 3310 bola pred niekoľkými rokmi telefón, ktorý poznali všetci a väčšina z nás ho aj vlastnila. Legendárna hra hadík, obrovská výdrž batérie či nerozbitnosť boli znakmi tohto telefónu. Ako však technológia postupovala dopredu, s príchodmi prvých smartfónov sa tento mobil dostal do úzadia a dnes sa už považuje skôr za zberateľský kúsok než plnohodnotný komunikačný prístroj.

Nokia na ústupe

Príchod smartfónov a nereagovanie na meniaci sa trh ublížilo aj samotnej spoločnosti Nokia, ktorá zažívala pomerne náročné obdobie. Síce taktiež prišla so svojimi vlastnými inteligentnými telefónmi, no žiaden z nich nebol natoľko zaujímavý, že by strhol pozornosť fanúšikov.

Vynovená verzia Nokia 3310

Upútať na seba pozornosť sa Nokii po dlhých rokoch podarilo až akýmsi remastrovaním starej osvedčenej klasiky, a tak na trh prišla vynovená Nokia 3310. Aká teda je?

V prvom rade musíme zdôrazniť, že Nokia stavila na osvedčenú klasiku a prišla s dizajnom, na ktorý sme boli zvyknutí už pri pôvodnej Nokii 3310. Potešila nás aj veľkosť displeja, ktorý je oproti pôvodnému telefónu omnoho väčší, čomu sa nakoniec muselo prispôsobiť aj umiestnenie klávesnice. Vynovená verzia Nokia 3310 v sebe skrýva foťák s rozlíšením 2 Mpx, s ktorým síce žiadny zázrak neurobíte, no na základné fotenie a za túto cenu to úplne stačí.

Obrovská batéria

Tou hlavnou vecou, ktorá vás však bude na Nokii 3310 zaujímať, je, pravdepodobne, baterka a jej výkon. Už teraz vám môžeme povedať, že v tomto ohľade sa nič nezmenilo, a tak ako starší model aj nová Nokia 3310 ponúka robustnú baterku, vďaka ktorej môžete používať tento mobil aj mesiac bez nabitia. 

Novú Nokiu 3310 si teraz môžete zakúpiť za skvelú sumu, vyjde vás totiž okolo 50 - 60 eur a je vhodná najmä pre starších ľudí alebo tých, ktorí nepotrebujú žiadne smart aplikácie a telefón im slúži prioritne na volanie. No a na záver ešte jedna dobrá správa nakoniec, hadíka nájdete aj v novej 3310.

Zdroj obrázka: Saikorn / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013