Logo
Vytlačiť túto stránku

Nové hi-fi systémy Panasonic zaujmú výborným zvukom

Nové hi-fi systémy Panasonic zaujmú výborným zvukom

Nový systém Ultimate Audio SC-UA7 ponúka špičkový výkon 1700 W. Pri modeli SC-RS52 zase potešia kompaktné rozmery a zaujímavá funkčná výbava.

Frankfurt, Nemecko (29. januára 2016) -Spoločnosť Panasonic dnes predstavila dve novinky v obľúbenej rade hi-fi systémov. Pod označením Ultimate Audio SC-UA7 sa skrýva samostatný hi-fi reprosystém v jedinom boxe s vysokým výkonom 1700 W. Vďaka Bluetooth technológii ho možno ľahko bezdrôtovo pripojiť k ľubovoľnému šikovnému telefónu, tabletu alebo inému zariadeniu s týmto štandardom.

Druhá novinka s názvom SC-RS52 ponúka tiež bezdrôtové pripojenie cez Bluetooth, okrem toho je ale vybavená zaujímavou funkciou pre majiteľov veľkých zbierok tradičných kompaktných diskov. Systém ich dokáže previesť do digitálneho formátu a ukladať do internej pamäte s kapacitou 4 GB (zmestí sa do nej cca 25 CD). Následne si ich teda môžete prehrávať veľmi pohodlne, bez toho aby ste disky museli fyzicky meniť.

Obľúbená hudba po celom dome

Systém Ultimate Audio SC-UA7 s elegantným dotykovým displejom a zvukovou konfiguráciou 2.1 ponúka štýlový minimalistický dizajn vo veľmi lákavej kombinácii so skvelým výkonom a kvalitou zvuku, to všetko v jedinom boxe. Je úplne jedno, či máte chuť na poriadny akčný film alebo hudobnú jazdu - robustné podanie basov z toho v každom prípade urobí nezabudnuteľný zážitok. Špičkový výkon 1700 W doplňuje unikátna technológia Airquake Bass, vďaka ktorej basy blízkosti reproduktora cítite doslova a do písmena na vlastnej koži. Zvuk sa z dvoch basových membrán (wooferov) dostáva pomocou štyroch miniatúrnych portov konštruovaných tak, aby zo zariadení neunikal vzduch, takže je výsledkom veľmi robustné zvukové podanie.

Stredové a výškové membrány sú na modeli SC-UA7 umiestnené na troch stranách, takže pokrývajú priestor v uhle 180 stupňov po celej miestnosti. Reprosystém v jedinom boxe skrýva 10 samostatných membrán - dva woofery veľkosti 16 cm, štyri stredové reproduktory (8 cm) a štyri výškové membrány čiže tweetery (6 cm).

Rozmiestnenie membrán v boxe nie je ani trochu náhodné - naopak, ich rozložením výrobca bráni nežiaducemu skresleniu. Záujemcovia sa teda môžu tešiť na plné, guľaté basy aj kryštalicky čisté a ostré výšky. Pri väčšine reprosystémov sa membrány nachádzajú na jednej strane boxu, Panasonic ich má však rozmiestnené po celom vnútornom priestore, čo zlepšuje kvalitu zvuku aj pri vyššej hlasitosti.

Okrem vynikajúceho výkonu a kvalitného zvuku sa môžeme tešiť aj na jednoduché ovládanie a bohaté možnosti konektivity. Vďaka Bluetooth možno reprosystém jednoducho využiť na streaming hudby z mobilného zariadenia. Mobilná aplikácia Panasonic Max Juke umožňuje vytvárať playlisty a tiež systém z telefónu či tabletu ovládať.

Hi-fi systém je navyše vybavený dvoma USB portmi pre zdieľanie a prehrávanie hudby a internou pamäťou, do ktorej sa zmestí až tisíc skladieb. A ak chcete systém použiť ako súčasť domáceho kina, poslúži k tomu optický vstup.

Pre majiteľov CD

Druhý systém s označením SC-RS52, predávaný v čiernej a bielej verzii, ponúka podobne ľahké ovládanie a možnosti konektivity ako vyššie popísaný model SC-UA7, vrátane streamingu cez Bluetooth a intuitívneho ovládania. Je určený pre prehrávanie pri výrazne nižších hlasitostiach, čo mu avšak na kvalite zvuku rozhodne neuberá - dve širokopásmové membrány Nano Bamboo veľkosti 6,5 cm, opatrené porty Twisted Acoustic pre lepšiu reprodukciu basov, sú zárukou výrazne robustnejšieho zvuku, než by sa pri pohľade na malé elegantné zariadenie zdalo. Výkon 40 W v kombinácii s technológiou Lincs D-Amp 3. generácie a pevným šasi na bežnú obývačku bohato stačí, netreba sa báť akéhokoľvek skreslenia.

Možnosti systému však nekončia pri streamingu z mobilného zariadenia. SC-RS52 poteší aj majiteľa tradičných kompaktných diskov. Súčasťou prístroja je totiž aj CD mechanika a 4 GB internej pamäte, do ktorej sa hudba z CD rovno v digitálnom formáte WAV vo vysokej kvalite ukladá. Jednotlivé albumy možno navyše ukladať do pamäte pod piatimi hardvérovými tlačidlami, takže si ich môžete púšťať jediným stlačením. Samozrejme je možné kedykoľvek zmazať alebo prepísať iným albumom. Hudbu si následne možno púšťať po albumoch alebo v náhodnom poradí štýlom shuffle.

© 2015 PCNews.sk