Logo
Vytlačiť túto stránku

Pracujte efektívne s Office 365

Pracujte efektívne s Office 365

Značku Microsoft zrejme netreba predstavovať. Na trhu rozhodne nie je nováčikom a okrem špičkových operačných systémov vám ponúkne aj pracovného pomocníka v podobe takzvaného kancelárskeho balíka. Poteší každého, kto si rád uľahčí zdĺhavé hodiny práce, ale taktiež vám prinesie jednu výhodu za druhou.

Užívateľské funkcie zvládnete

Office 365 obsahuje pomerne veľké množstvo špeciálnych aplikácií, pričom každá sa sústredí na špecifické odvetvie. Prvou z nich je veľmi známa aplikácia PowerPoint, ktorá vám pomôže vytvoriť pútavé prezentácie na všetky pracovné, ale aj školské stretnutia. Jej jedinečným bonusom je fakt, že nemusíte byť špičkový grafik, aby ste vytvorili majstrovské dielo.

Ponúka jednoduché, ale taktiež sofistikovanejšie šablóny, veľké množstvo animácií a prechody, ktoré vám pomôžu dosiahnuť profesionálneho výsledku. K tejto aplikácii sa viaže aj takzvaný Microsoft Publisher, ktorý vám zvládne vytvoriť napríklad klasické priania alebo plagáty.

Eseje aj tabuľky

Ďalšími veľmi známymi a najčastejšie využívanými aplikáciami z balíčku Office 365 sú dozaista Word a Excel. Word sa sústredí na textové súbory a je to veľmi nápomocný editor, ktorý sa stal veľkým pomocníkom najmä študentov stredných a vysokých škôl. Zvládne prekladať slová do cudzieho jazyka a vďaka moderným funkciám opraví všetky nevítané gramatické chyby. Excel naopak funguje na poli tabuľkového odvetvia. Špecializuje sa na import vami zvolených dát a je schopný z nich vytvoriť plne funkčný graf alebo tabuľku. 

Kľudne aj pre celú rodinu

Existujú rôzne variácie Office 365. Môžete zvoliť buď klasický pre jednu osobu, kde budete mať  1TB voľného miesta, alebo, v prípade, že vás doma pracuje viac, je dostupná rodinná verzia, ktorá má dostatok miesta až pre šesť osôb. Zväčšená verzia však na rozdiel od klasiky neobsahuje aplikáciu Microsoft Teams.

Zdroj obrázku: {Studio Romantic} / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk