Menu

Pri kúpe elektroniky si nechajte poradiť, inak vás to môže stáť výrazne viac

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2121 krát
  • Tlač
  • E-mail

Elektronika patrí medzi zariadenia, ktoré nie sú lacnou záležitosťou a preto by ste si mali pri ich kúpe nechať poradiť. Mnoho ľudí však nevie selektovať relevantné informácie od tých menej relevantných. Mnohí z nás zavítajú na rôzne fóra, prípadne odborné webové stránky kde môžu nájsť informácie. A robia dobre.

Pri kúpe elektroniky určite vyhľadávajte odborné stránky. Rozpoznáte ich veľmi jednoducho. Napríklad recenzie o počítačoch nebude pripravovať portál o varení, ale technologicky zameraná webstránka. Mnoho čitateľov však na to nekladie dôraz a nechá si „poradiť“ aj od redaktorov, ktorí s danými produktmi nemajú skúsenosť. Vo výsledku tak nevedia porovnať konkurenciu a môžu ospevovať zlý produkt tými najlepšími vlastnosťami a to len preto lebo pre nich je daný produkt nadpriemerným. Zároveň sa pozerajte na to, či sa jedná o klasický PR článok plný superlatívov, alebo redaktor sa pozerá na produkt aj kritickým pohľadom. Klasické PR články ospevujú produkty, že sú najlepšie. Kritické články zhodnotia funkčnosť jednotlivých zariadení a celkovo vyhodnotia „hodnotu za peniaze“.

Ak ste si vybrali produkt, ktorý chcete, lustrujte na internete kde ho kúpite najlacnejšie

Mnohí z nás pri kúpe zariadenia uprednostnia kamenné obchody. To je však v množstve prípadov chyba. Určite odporúčame pozrieť sa po online obchodoch, ktoré majú z pravidla menšie náklady na prevádzku, čo sa vo výsledku odzrkadľuje v nižších cenách. Nezabúdajte sa pozerať aj na pomer kvalita / cena. Nie vždy totiž platí, že značkový produkt je lepší ako „menej“ značkový. Vždy porovnávajte parametre. Ak sa zhodujú a vo výsledku je jediným rozdielom „logo“ výrobcu, tak stojí za zváženie alternatívny produkt. Napríklad telefóny. Tie môžete v mnohých prípadoch kúpiť aj cez internet od rôznych výrobcov. Dobrým príkladom sú online obchody, ktoré ponúkajú mobily online značky Vernee alebo smartfóny Xiaomi. Jedná sa o menej známe zariadenia, ktoré ponúkajú vysoký výkon a atraktívnu cenu. Toto pravidlo samozrejme platí aj pri iných produktoch.

Zdroj: vlastný, úvodný obrázok Pexels.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013