Logo
Vytlačiť túto stránku

Pri kúpe elektroniky si nechajte poradiť, inak vás to môže stáť výrazne viac

Pri kúpe elektroniky si nechajte poradiť, inak vás to môže stáť výrazne viac

Elektronika patrí medzi zariadenia, ktoré nie sú lacnou záležitosťou a preto by ste si mali pri ich kúpe nechať poradiť. Mnoho ľudí však nevie selektovať relevantné informácie od tých menej relevantných. Mnohí z nás zavítajú na rôzne fóra, prípadne odborné webové stránky kde môžu nájsť informácie. A robia dobre.

Pri kúpe elektroniky určite vyhľadávajte odborné stránky. Rozpoznáte ich veľmi jednoducho. Napríklad recenzie o počítačoch nebude pripravovať portál o varení, ale technologicky zameraná webstránka. Mnoho čitateľov však na to nekladie dôraz a nechá si „poradiť“ aj od redaktorov, ktorí s danými produktmi nemajú skúsenosť. Vo výsledku tak nevedia porovnať konkurenciu a môžu ospevovať zlý produkt tými najlepšími vlastnosťami a to len preto lebo pre nich je daný produkt nadpriemerným. Zároveň sa pozerajte na to, či sa jedná o klasický PR článok plný superlatívov, alebo redaktor sa pozerá na produkt aj kritickým pohľadom. Klasické PR články ospevujú produkty, že sú najlepšie. Kritické články zhodnotia funkčnosť jednotlivých zariadení a celkovo vyhodnotia „hodnotu za peniaze“.

Ak ste si vybrali produkt, ktorý chcete, lustrujte na internete kde ho kúpite najlacnejšie

Mnohí z nás pri kúpe zariadenia uprednostnia kamenné obchody. To je však v množstve prípadov chyba. Určite odporúčame pozrieť sa po online obchodoch, ktoré majú z pravidla menšie náklady na prevádzku, čo sa vo výsledku odzrkadľuje v nižších cenách. Nezabúdajte sa pozerať aj na pomer kvalita / cena. Nie vždy totiž platí, že značkový produkt je lepší ako „menej“ značkový. Vždy porovnávajte parametre. Ak sa zhodujú a vo výsledku je jediným rozdielom „logo“ výrobcu, tak stojí za zváženie alternatívny produkt. Napríklad telefóny. Tie môžete v mnohých prípadoch kúpiť aj cez internet od rôznych výrobcov. Dobrým príkladom sú online obchody, ktoré ponúkajú mobily online značky Vernee alebo smartfóny Xiaomi. Jedná sa o menej známe zariadenia, ktoré ponúkajú vysoký výkon a atraktívnu cenu. Toto pravidlo samozrejme platí aj pri iných produktoch.

Zdroj: vlastný, úvodný obrázok Pexels.com

© 2015 PCNews.sk