Logo
Vytlačiť túto stránku

Retro rádia sa opäť dostávajú do módy

Retro rádia sa opäť dostávajú do módy

Najhorúcejším trendom v oblasti rádií a počúvania hudby sú retro rádia, pomocou ktorých svoje obľúbené skladby kedysi počúvali naši rodičia či starí rodičia. Tento typ rádia sa v súčasnosti stáva skôr bytovým doplnkom, no svoju primárnu funkciu zvláda skvelo naďalej.

Hovorí sa, že móda sa v pravidelných intervaloch vracia do minulosti a zdá sa, že inak tomu nie je ani u prehrávačov hudby. Vďaka svojmu jedinečnému dizajnu sa do módnych trendov opäť dostalo retro rádio, ktoré môžete poznať z obývačiek vašich starých rodičov. Retro je znovu “in”, čoho dôkazom je aj široká ponuka rádií s retro dizajnom, ktoré dnes môžete vidieť v obchodoch s elektronikou.

Skvelý bytový doplnok

Za ich popularitu môže, samozrejme, predovšetkým ich zaujímavý dizajn, ktorý dokáže skrášliť nejeden moderne vybavený byt, dom či kanceláriu. V digitálnej dobe, keď nám rôzne prehrávače nájdu rádiové stanice automaticky, môže mnohých ľudí zaujať aj manuálne vyhľadávanie či analógový tuner s ručičkami. Pri ovládaní tohto rádia sa jednoducho cítite ako v 50. rokoch minulého storočia. Súčasťou týchto retro rádií býva častokrát aj gramofón, ktorý vďaka svojmu nezameniteľnému zvuku vytvára tú pravú atmosféru.

Retro dizajn v kombinácii s modernými technológiami priniesol úspech

Súčasní výrobcovia týchto vintage rádií jednoducho trafili klinec po hlavičke. Spojili totiž retro dizajn rádií s modernými technológiami, ktoré ponúkajú a vytvorili tak produkt, ktorý svojimi funkciami môže konkurovať akémukoľvek hudobnému prehrávaču, no ešte k tomu aj skvelo vyzerá. Poteší aj cena týchto retro rádií, ktorá sa len málokedy vyšplhá nad 100 eur. Vďaka tomu sa tak môže retro rádio aj pre vás stať vhodným darčekom pre vašich najbližších.

Zdroj obrázka: Mertens / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk