Menu

Tablet: Pracovný pomocník aj herná konzola

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1037 krát
  • Tlač
  • E-mail

V dnešnej dobe existuje na trhu hneď niekoľko technológií, ktoré vám môžu hravo uľahčiť život. Využívať sa totiž dajú pri náročnej práci, ale taktiež pri bežných denných činnostiach. Dokonca ich môžete využiť aj ako hracích parťákov. Stačí si vybrať ten správny kúsok.

Poteší každého

Či už ste študent, alebo biznismen, poriadny tablet môže byť skvelým pomocníkom pri všetkých vašich povinnostiach. Je ľahký, prenosný a vďaka svojej veľkosti s ním zvládnete pracovať prakticky kdekoľvek. Taktiež sa dnes vyrába v mnohých kategóriách, z ktorých je možné vyberať a tými sú:

  • grafické tablety,
  • špeciálne tablety pre seniorov,
  • detské a študentské tablety,
  • herné tablety,
  • tablety s klávesnicou.

Čo sa týka operačných systémov, tie sú dnes na trhu tri, a to Android, Windows a iOS od spoločnosti Apple. Každý z nich ponúka svoje vlastné výhody a bonusy, ktorými sa odlišuje od ostatných značiek.

Čo je dobré pred nákupom vedieť?

Než sa pustíte do hľadania nového tabletu, je dôležité venovať pozornosť určitým kritériám. Každý tablet sa totiž môže špecializovať na niečo iné, čo sa následne môže odraziť aj v jeho cene. Takže ak nepotrebujete extrémne pokrokový model, nemusíte zbytočne investovať tisíce eur do prepracovaných, najnovších modelov a postačí vám niečo lacnejšie.

Pri výbere sa taktiež zamerajte aj na veľkosť tabletu a vnútornú pamäť. Dostupných je hneď niekoľko variantov, od 8 GB až po 254 GB – túto voľbu oceníte, najmä ak patríte medzi náročnejších užívateľov. Pojme totiž nielen veľa hudby a filmov, ale taktiež dokumenty a pracovné zložky.

Hity posledných rokov

Aj tablety majú medzi sebou favoritov, čo si držia prvé miesta vo svetových rebríčkoch. Jedným z nich je napríklad Samsung, ponúkajúci široké spektrum generácií, ktoré potešia každého zákazníka. Nesklame vás ani osvedčené Lenovo, ktoré je navyše aj cenovo dostupné.

Drahšie a výkonnejšie kúsky potom predstavuje napríklad iPad.

Zdroj obrázka: blackzheep / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013